dijous, 31 de gener del 2008

Plum-cake de marbre


Ingredients:

- 250 g de sucre
- 250 de farina
- 250 g de mantega amb textura de pomada + 1 cullerada
-4 ous grans
- 2 culleradetes de llevat en pols
- 60 g de cacau amarg en pols
- 1 culleradeta de vainilla líquida
- La pell ratllada d'una taronja
- 1 pessic de sal
Procediment:
1. En un bol batre la mantega amb el sucre fins que estigui cremosa i blanquinosa. Afegir-hi els ous un a un, i batre la barreja cada cop, fins que quedin ben incorporats.

2. Afegir la farina, prèviament tamissada amb el llevat, el pessic de sal i la vainilla i treballar-ho tot suaument amb unes varetes fins obtenir una massa homogènia. Dividir-la en dues parts, en una barrejar-hi la pell ratllada d'una taronja i a l'altra el cacau en pols.

3. Untar un motlle rectangular amb la cullerada de mantega i abocar-hi part de la preparació de cacau. A sobre distribuir el preparat de taronja i, al final, la resta de cacao. Amb una espàtula fer moviments de dalt cap a baix, per aconseguir l'efecte de marbre. Allisar la superfície.
4. Introduir al forn preescalfat a 200ºC i coure'l 10 minuts. Baixar la temperatura a 170ºC i continuar la cocció 50 minuts o fins que estigui cuit.

FONT: Comer cada día. Núm 76.

Cuixetes de pollastre adobades amb taronja i soja


Ingredients:

- 4 cuixes de pollastre

- 2 taronges

- 100 ml de salsa de soja

- 2 cullerades de melmelada de taronja amarga

- 1 gra d'all (opcional)

- 2 cullerades de sucre

- Sal i pebre

Procediment:

1. Traieu la pell de les cuixes

2. Peleu l'all i piqueu-lo ben menut

3. Espremeu el suc de les taronges i barregeu-lo amb la melmelada, l'all picat, el sucre i la salsa de soja.

4. Salpebreu el pollastre i submergiu-lo en l'adob que heu preparat durant 30 minuts o 1 hora.

5. Escalfeu el forn a 180ºC (amb l'escalfor de dalt i de baix).

6. Amb una safata que pugui anar al forn, coeu el pollastre, juntament amb la marinada, durant uns 25 minuts aproximadament, fins que sigui cuit i daurat.

FONT: La cuina salvavides. Autora: Mireia Carbó

dilluns, 7 de gener del 2008

Canapés calents de mozzarella

Aquí us presento els aperitius que vaig preparar pel dia de Reis
Ingredients:
- 4 anxoves en sal, netes i a filets
- 4 llesques de pa, sense la cotna
- 8 boles de mozzarella de búfala, partides per la meitat
- 2 tomàquets a tires
- Julivert picat
Elaboració:
1. Preescalfeu el forn a 220 ºC.
2. Talleu les llesques de pa i col·loqueu-hi a sobre una bola de mozzarella partida per la meitat i un filet d'anxova. Disposeu les tires de tomàquet al voltant.
3. Poseu els canapés a la safata del forn i coeu-los uns minuts fins que el formatge es fongui.
4. Repartiu el julivert per sobre i serviu
D'aquests no hi fotos.
FONT: La cuchara de plata. Editorial Phaidon

Canapés niçoise

Ingredients:
- 2 ous durs
- 4 tomàquets madurs a rodanxes
- Oli d'oliva
- 4 llesques de pa sense cotna
- Mantega
- Sal
- Olives negres sense os
Elaboració:
1. Peleu els ous, talleu-los a rodanxes fines, preferentment amb un tallador, i saleu-los.
2. Poseu els tomàquets en un plat pla i afegiu-hi un rajolí d'oli.
3. Suqueu el pa amb mantega, poseu-hi al damunt una rodanxa de tomàquet i una d'ou.
4. Decoreu amb rodanxes d'oliva negra.
FONT: La cuchara de plata. Editorial Phaidon

Tartine de tonyina i canapés de pernil

TARTINE DE TONYINA
Ingredients:
- 1 0u dur
- 80 de tonyina en oli d'oliva, escorregut i fet a miques
- 1 1/2 culleradetes de tàperes
- 25 g de cebetes en vinagre, escorregudes
- 25 g de mantega a punt de pomada
- El suc d'una llimona, colat
- Oli d'oliva
- 4-6 llesques de pa sense cotna
Per decorar:
- 80 g d'olives verdes, sense os i a rodanxes
- 1 cogombre en vinagre a tires.
Elaboració:
1. Peleu i ratlleu l'ou.
2. Poseu la tonyina, les tàperes i les cebetes en el robot de cuina i tritureu-los.
3. Aixafeu la mantega en un bol.
4. Afegiu l'ou i la mantega a la pasta de tonyina.
5. Afegiu el suc de llimona, sal i oli.
6. Remeneu bé tots els ingredients.
7. Talleu el pa al vostre gust i suqueu-les amb la barreja
8. Decoreu cada tartine amb anells d'oliva i tires de cogombre.

CANAPÉS DE PERNIL
Ingredients:
- 50 g de mantega
- 100 g de pernil cuit, picat molt fi
- 4 llesques de pa, sense cotna.
- Pinyons (a la recepta original són carxofes, però no en tenia)
Elaboració:
1. Aixafeu l mantega i aneu incorporant-hi el pernil sense deixar de barrejar
2. Talleu el pa al vostre gust i suqueu-lo amb la barreja anterior.
3. Decoreu els canapés posant-hi uns quants pinyons o si ho preferiu una carxofa.

FONT: La cuchara de plata. Editorial Phaidon

Tartaletes de gorgonzola


Ingredients:

- 200 g de Mascarpone
- 100 g de gorgonzola
- Julivert picat
- 35-50 tartaletes de pasta brisa
- Sal i pebre
Per a decorar:
- Nous partides per la meitat
- Festucs
Elaboració:
1.En un bol, barregeu el mascarpone i el gorgonzola, afegiu el julivert i salpebreu.
2. A l'hora de servir, col·loqueu cullerades de la barreja amb una màniga pastissera amb "boqueta" d'estrella i ompliu les tartletes. Decoreu cada tartaleta amb una nou i un festuc.

FONT: La cuchara de plata. Editorial: Phaidon

Ous de guatlla fregits sobre llit de sobrassada


Ingredients:

- 12 ous de guatlla

- 150 g de sobrassada

- 1 cullerada de mel

- Torradetes

- Oli per fregir

Elaboració:

1.Barrejar la mel amb la sobrassada

2.Sucar el pa amb la barreja.

3. Fregir els ous de guatlla, salar-los i escórrer-los molt bé

4. Col·locar un ou ferrat sobre cada torradeta i servir immediatament.


FONT: Cocina Mía. Núm 62

Nota : A l'original no s'hi posa mel, jo l'hi he afegida perquè m'hi agrada. Hi ha una altra vesió que a més s'hi afegeix crema de formatge camembert (per sota la sobrassada)
Com podeu comprovar vaig fer les fotos un cop començat l'àpat.

Torradetes amb pesto i parmesà


Ingredients:

- 1 manat d'alfàbrega fresca
- 50 g de pinyons
- 1/2 tassa d'oli d'oliva verge
- 1 gra d'all
- Torradetes
- 50 g de tomàquets secs
- 100 g de formatge parmesà tallat en talls prims.
- Sal
Elaboració:
1. Prepareu el pesto, tritureu l'alfàbrega amb l'all, els pinyons, l'oli i la sal fins obtenir una pasta fina.
2. Talleu els tomàquets a tires fines
3. Repartiu el pesto sobre les torrades, cobriu amb el parmesà i les tires de tomàquet. Afegiu un rajolí d'oli i serviu.
FONT: Cocina mía. Núm. 62

dimecres, 2 de gener del 2008

Amanida de canonges amb pera i formatge blau a la vinagreta de mel


Ingredients:

- 200 g de canonges

- 2 peres

- 2 kiwis

- 12 tomàquets cirerols

- 100 g de formatge blau

- 1 llimona

- 50 g de nous pelades

Per a la vinagreta:

- 150 ml d'oli d'oliva

- 50 ml de vinagre balsàmic de Mòdena

- 2 cullerades de mel

- 1 culleradeta de mostassa

- 1 pessic de sal

Elaboració

1. Renteu i eixugueu els canonges

2. Renteu i talleu els tomàquets per la meitat

3. peleu els kiwis i talleu-los a rodanxes

4. Peleu les peres, talleu-les a bastonets i ruixeu-les amb el suc de la llimona.

5. Munteu les amanides als plats amb els canonges al centre, i els tomàquets al voltant del kiwi; al damunt, els bastonets de pera, una mica de formatge blau esmicolat i unes nous trossejades.

Preparació de la vinagreta:

6. Per a la vinagreta de mel, barregeu dins un recipient tots els ingredients de la vinagreta i remeneu-ho enèrgicament, fins que quedi una barreja ben homogènia.

FONT: La cuina que dóna joc. Autora: Mireia Carbó

dimarts, 1 de gener del 2008

Amanida d'escarola i endívies


Ingredients:

- 1 escarola neta, escorreguda i trossejada
- 2 endívies netes, escorregudes i trossejades
- 1 llimona (el suc)
- 2 pomes pelades i sense llavors tallades a làmines i regades amb el suc de la llimona perquè no s'ennengreixin
- 100 g de nous pelades
- 100 g de cansalada fumada, sense cotna i tallada petita, rossejada en una paella amb unes gotes d'oli.
Per a la salsa mimosa:
- 1 ou dur pelat i ratllat
- 16 cullerades d'oli d'oliva
- 4 cullerades de vinagre de xerès
- 1 culleradeta de mostassa (facultatiu)
- Sal i pebre mòlt

Elaboració:
1.En un bol gros, shi barregen tots els ingredients
2. S'acompanya de la salsa mimosa: per a fer-la es barregen tots els ingredients de la salsa
Nota: M'he oblidat de posar les nous
FONT: Cuina de mercat. Assumpta Miralpeix