dilluns, 7 de gener de 2008

Tartine de tonyina i canapés de pernil

TARTINE DE TONYINA
Ingredients:
- 1 0u dur
- 80 de tonyina en oli d'oliva, escorregut i fet a miques
- 1 1/2 culleradetes de tàperes
- 25 g de cebetes en vinagre, escorregudes
- 25 g de mantega a punt de pomada
- El suc d'una llimona, colat
- Oli d'oliva
- 4-6 llesques de pa sense cotna
Per decorar:
- 80 g d'olives verdes, sense os i a rodanxes
- 1 cogombre en vinagre a tires.
Elaboració:
1. Peleu i ratlleu l'ou.
2. Poseu la tonyina, les tàperes i les cebetes en el robot de cuina i tritureu-los.
3. Aixafeu la mantega en un bol.
4. Afegiu l'ou i la mantega a la pasta de tonyina.
5. Afegiu el suc de llimona, sal i oli.
6. Remeneu bé tots els ingredients.
7. Talleu el pa al vostre gust i suqueu-les amb la barreja
8. Decoreu cada tartine amb anells d'oliva i tires de cogombre.

CANAPÉS DE PERNIL
Ingredients:
- 50 g de mantega
- 100 g de pernil cuit, picat molt fi
- 4 llesques de pa, sense cotna.
- Pinyons (a la recepta original són carxofes, però no en tenia)
Elaboració:
1. Aixafeu l mantega i aneu incorporant-hi el pernil sense deixar de barrejar
2. Talleu el pa al vostre gust i suqueu-lo amb la barreja anterior.
3. Decoreu els canapés posant-hi uns quants pinyons o si ho preferiu una carxofa.

FONT: La cuchara de plata. Editorial Phaidon