diumenge, 8 de juliol del 2007

Truiteta de plàtan amb gelat de vainilla i salsa de xocolata



Truiteta de plàtan amb gelat de vainilla i salsa de xocolata


INGREDIENTS


Per a les truitetes:


- 100 ml de llet


- 125 g de plàtan (pesat sense pell)


- 1 ou


- 3 cullerades de sucre


- 50 g de farina de blat de moro (Maizena)


- Mantega o oli de gira-sol


Per a la salsa de xocolata:


- 100 g de xocolata al 70% de cacau


- 150 ml d'aigua (o llet)


4Boles de gelat de vainilla




ELABORACIÓ


1. Mesureu i peseu tots els ingredients de les truitetes. Tritureu-los dins el vas de la batedora elèctrica fins que aconseguiu una pasta ben fina i homogènia. Deixeu-la reposar 5 minuts.


2. Escalfeu una paella petita, si pot ser antiadherent, pintada amb oli de gira-sol o mantega, a foc suau. Afegiu-hi mig cullerot de la pasta, cobrint-ne tota la base, com si féssiu creps, però el doble de gruixudes. Coueu-les lleugerament per les dues cares.


3. Prepareu la salsa de xocolata fonent la xocolata amb la llet o l'aigua.


3. Serviu sobre cada truiteta de plàtan, freda o calenta, una bola de gelat i banyeu-ho tot plegat amb salsa de xocolata calenta.
FONT: La cuina que no amoïna. Autora: Mireia Carbó

3 comentaris:

Anònim ha dit...

quina bona idea! Una mena de crep amb plàtan a la mateixa massa! Nyam!

Gemma ha dit...

Jo també tinc aquest llibre i no he fet mai aquesta recepta! Me n'ha fet venir ganes :)

Ester ha dit...

Gràcies Gemma i Sílvia pels vostres comentaris, espero que probeu la recepta i tingueu èxit
Ester