Vedella en salsa de tonyina
Ingredients (per a 4 persones)
- 1 kg de tall rodó
- 2 grans d'all
- 2 filets d'anxova en oli
- 4 cullerades d'oli d'oliva
- 1 got i mig de vi blanc
- 3 cullerades de salsa maionesa
- 2 cullerades de formatge Parmesà ratllat
- 2 cullerades de iogurt
- 150 g de tonyina en oli
- 2 cullerades de julivert picat
- 1 cor d'enciam
- 1 cullerada de tàperes (jo no n'hi he posat)
- Sal
- Pebre
Elaboració
1. Fer uns talls al tall rodó amb la punta d'un ganivet i farcir-los amb els grans d'all tallats a bastonets i les anxoves tallada a trossets.
2. Escalfar l'oli en una cassola, afergir-hi la carn, afegir sal i pebre i daurar-la per totes bandes. Regar amb el vi blanc, tapar la cassola i coure, a foc lent, al voltant d'una hora i deu minuts. S'hi afegeix, si és necessari, una mica d'aigua bullint o brou.
3. Retirar la carn del seu líquid de cocció, cobrir-la amb paper d'alumini i deixar que es refredi.
4. Triturar ell líquid de cocció amb la salsa maionesa, el formatge Parmesà, el iogurt, la tonyina escorreguda i 1 cullerada de julivert fins obtenir una salsa homogènia.
5. Tallar el tall rodó en rodanxes primes. Distribuir les fulles d'enciam en els plats, col·locar a sobre els talls de carn i afegir-hi la salsa. Deixar reposar al voltant d'una hora a la nevera per què agafi gust. Decorar amb una cullerada de tàperes i julivert.
FONT: Especial cocina verano. Lecturas. núm 51. Any 2007
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada