diumenge, 8 de juliol del 2007

Vedella en salsa de tonyina




Vedella en salsa de tonyina


Ingredients (per a 4 persones)


- 1 kg de tall rodó


- 2 grans d'all


- 2 filets d'anxova en oli


- 4 cullerades d'oli d'oliva


- 1 got i mig de vi blanc


- 3 cullerades de salsa maionesa


- 2 cullerades de formatge Parmesà ratllat


- 2 cullerades de iogurt


- 150 g de tonyina en oli


- 2 cullerades de julivert picat


- 1 cor d'enciam


- 1 cullerada de tàperes (jo no n'hi he posat)


- Sal


- Pebre


Elaboració


1. Fer uns talls al tall rodó amb la punta d'un ganivet i farcir-los amb els grans d'all tallats a bastonets i les anxoves tallada a trossets.


2. Escalfar l'oli en una cassola, afergir-hi la carn, afegir sal i pebre i daurar-la per totes bandes. Regar amb el vi blanc, tapar la cassola i coure, a foc lent, al voltant d'una hora i deu minuts. S'hi afegeix, si és necessari, una mica d'aigua bullint o brou.


3. Retirar la carn del seu líquid de cocció, cobrir-la amb paper d'alumini i deixar que es refredi.


4. Triturar ell líquid de cocció amb la salsa maionesa, el formatge Parmesà, el iogurt, la tonyina escorreguda i 1 cullerada de julivert fins obtenir una salsa homogènia.


5. Tallar el tall rodó en rodanxes primes. Distribuir les fulles d'enciam en els plats, col·locar a sobre els talls de carn i afegir-hi la salsa. Deixar reposar al voltant d'una hora a la nevera per què agafi gust. Decorar amb una cullerada de tàperes i julivert.


FONT: Especial cocina verano. Lecturas. núm 51. Any 2007