dimarts, 25 de desembre del 2007

Patates a la importància de la sogra de la Mireia


Ja he estrenat el tercer llibre de la Mireia amb unes patates boníssimes.

L'aspecte no és gaire encissador, però són molt saboroses i gens complicades de fer. A la meva filla, que no li agraden gaire les patates, també li han agradat. Gràcies Mireia Carbó.
Ingredients
- 4 patates
-1 ou
- Farina
- Oli d'oliva
- Aigua
- Sal
Per a la picada
- 1 grapat d'ametlles torrades o salades (com recomana la Mireia). 40 g
- 1 grapadet de pinyons (25 g)
- 1 bastonet o una torradeta de pa
- Unes quantes fulles de julivert
- Sal
Elaboració:
1. Bateu l'ou en un plat amb un pessic de sal i , en un altre, poseu-hi una mica de farina.
2. Peleu les patates i talleu-les en rodanxes d'1 cm, aproximadament.
3. Escalfeu força oli en una paella
4. Enfarineu les rodanxes de patata, passeu-les per l'ou batut d'una en una i fregiu-les amb l'oli calent fins que agafin color per fora (per dins encara seran crues). reserveu-les en un altre plat.
5. Prepareu la picada triturant tots els ingredients coberts amb aigua, dins del got de la batedora elèctrica, fins que quedi ben fina. També podeu fer la picada al morter.
6. Un cop tingueu totes les patates arrebossades, poseu-les dins d'una olla i feu-les coure, a foc mitjà, amb la picada i una mica més d'aigua, fins que quedin just cobertes.
7. Tasteu-les i rectifiqueu-les de sal si calgués, però deixeu-les coure fins que siguin tendres.
FONT: La cuina salvavides. Autora: Mireia Carbó