dilluns, 31 de desembre del 2007

Bescuit gelat de Xixona amb salsa de xocolata calenta





De la Mireia, però aquest cop del seu primer llibre.




Ingredients:


Per al bescuit:


- 200 g de rovells d'ou (11-12 unitats)


- 200 g de sucre


- 300 g de torró de Xixona (una barra)


- 500 ml de nata líquida per muntar (35 % de matèria grassa)


Per a la salsa de xocolata negra:


- 100 g de xocolata negra


- 150 ml de llet o d'aigua




Elaboració:


1. Ratlleu el torró amb el ratllador de forats petits


2. En un bol, munteu la nata, molt freda de la nevera, amb l'ajut de la batedora elèctrica de varetes, fins que adquireixi consistència.


3. En un altre bol, poseu 200g de rovell d'ou, incorporeu-hi els 200 g de sucre i, un altre cop amb l'ajut de la batedora, bateu la barreja fins que dobli el volum i adquireixi color blanquinós.


4. Afegiu el torró a la barreja dels rovells i el sucre, i després incorporeu-hi la nata, tot remenant amb cura, fins que obtingueu una mescla homogènia.


5. Per acabar, ompli els gots de plàstic amb el bescuit(són el motlle ideal per aquest gelat) i poseu-los al congelador fins que siguin durs.


6. Per servir aquestes postres, només caldrà desemmotllar els gelats escalfant-los entre les mans i banyar-los amb la salsa de xocolata calenta.


Per a la salsa de xocolata negra:


1. Piqueu la xocolata ben fina.


2. Escalfeu l'aigua (o la llet) en un cassó.


3. Afegiu l'aigua a poc a poc, sobre els bocinets de xocolata. Remeneu-ho. L'escalfor de la llet desfarà la xocolata.


FONT: La cuina que no amoïna. Mireia Carbó

1 comentari:

Gemma ha dit...

Quina pinta... ara que han sobrat torrons i ja no venne de gust, comença el temps per a receptes com aquesta! I si és de la Mireia, molt millor! :)