dissabte, 17 de maig de 2008

Canelons de mascarpone i dues xocolates


Aquests canelons els he fet per petició de la Gemma Clofent de La cuina de casa.
Ingredients:
- 40 g de mantega
- 40 g de farina
- 40 g de sucre
- 10 ml de glucosa
Per al farcit:
- 30 g de xocolata blanca
- 30 g de xocolata negra
- 90 g de formatge Mascarpone
- Una mica de licor
Elaboració:
1. Preescalfa el forn i prepara una placa forrada amb paper de cuina (jo he fet servir la silkpad)
2. Fon en un cassó la mantega juntament amb el sucre i la glucosa. Enretira del foc i afegeix-li la farina tamissada, barreja bé.
3. Disposa sobre la placa del forn la pasta en muntanyetes separades entre sí i forneja-les entre 8 i 10 minuts (fins que estiguin daurades).
4. Quan treguis les galetes del forn, enrotlla-les deseguida amb l'ajut d'un corró o d'un pal de cullera de fusta i deixa que es refredin. Fes aquest pas ràpid, abans de què la massa s'endureixi; en aquest cas torna a introduir-les un moment en el forn i s'estovaran el suficient per tornar-les a moldejar.
5. Mentre els canelons es refreden, prepara les cremes.
6. Fon les xocolates per separat i afegeix-hi a cadascuna la meitat del formatge Mascarpone que hauràs batut prèviament i el licor. Barreja bé. Col·loca cada crema en una màniga pastissera i farceix els cilindres.
FONT: Pasión por el chocolate. Autora: Adriana Ortemberg. Editorial: Océano Ámbar

8 comentaris:

Gemma ha dit...

Ole, que bé que hi hagis pensat!
Quina pinta més bona... i la galeta de fora ha de ser boníssima! No sembla massa complicat, tot i que el moment de donar la forma de caneló deu ser el més difícil, oi? Qüestió d'anar ràpid i segur que el tercer que fas, amb la pràctica, ja deu quedar bé... Ho provaré! A mes, la glucosa sempre la gasto per les coberutres, no l'he gasta mai per fer galetes...
Suposo que s'ha de farcir a l'últim moment abans de menjar per tal que no s'estovi el caneló, oi?
Moltes gràcies per la recept :)

Ester ha dit...

Totes les teves observacions correctíssimes. La dificultat de fer el caneló es troba en què si vols fer-ho ràpid, la pasta està molt calenta i és una mica difícil moldejar amb calma. També és una mica difícil farcir-los, la galeta és molt fràgil, com de caramel i fa por que amb la pressió de la màniga pastissera es trenqui, però tu segur que te'n surts molt bé. Són unes postres senzilles i 'daquelles amb les que quedes d'allò més bé.
Ester

Ro ha dit...

Què bona pinta i què bones que deuen estar! Me l'apunto però no sé si la faré pq ho veig massa complicat. El mascarpone li deu donar un gust més bo...

La cuina vermella ha dit...

Caram bonica! Quina virgueria que ens has cuinat! Ummm, per lleparse'n els dits fins els colzes!
Petons!

Ester ha dit...

Ro! No és gens complicat, encara que s'hi goses fer-les, digues als teus convidats, què és una mica complicat. Són unes postres per lluir.
Parella vermella, de virgueria res, és molt més senzill del que sembla
Fins demà
Un petó
Ester

enric ha dit...

Bufa, Ester! Això ja és de "nivellarro", eh? Han de ser boníssimes!!!

Ja ens veurem aquesta tarda.

Sara ha dit...

Quina recepta més fantàstica!

Igualeta que de pastisseria.

Iris ha dit...

Ep, recepta fantàstica que cal apuntar!