dimecres, 7 de maig de 2008

Pastís de poma de l'àvia Remei


Aquest cop un pastís de poma endimoniat, per celebrar les festes de maig de Badalona
Ingredients:
- 4 0 6 pomes
- 6 ous
- 1 iogurt natural
- 175 g de sucre (o dues mesures de iogurt)
- 200 g de farina (o tres mesures de iougurt)
- 1 sobre de llevat
- Raspadura de llimona
- Suc de llimona
- Mantega
Preparació
1. Per començar batem els rovells d'ous juntament amb el sucre, el iogurt, la farina i les clares a punt de neu.
2. Ho barregem tot i li afegim el sobre de llevat. Deixem reposar la barreja, procurant tapar-la amb un drap.
3. Mentrestant pelem les pomes i les tallem a trossos en forma de mitja lluna tan primes com sigui possible. Per sobre dels talls de poma hi aboquem el suc de llimona perquè no ennegreixin.
4. Prenem un motllo rodó, d'uns 24 cm de diàmetre i que sigui una mica alt, així el pastís tindrà més gruix.
5. Posem capes de pasta i capes de poma alternativament. Finalment a sobre posem una mica de mantega i de sucre. (Jo no n'hi he posat, perquè altres vegades que l'he fet se m'ha cuit massa de sobre)
6. Procurem tenir el forn ben calent i llavors hi posem el pastís durant 25-30 minuts.
7. Després li baixem la potència i el deixem al forn fins que estigui cuit ( aproximadament, una hora en total ).
FONT: La cuina de l'àvia Remei. Autora: Remei Ribas. Cossetània edicions

9 comentaris:

Glòria ha dit...

Bona cremada del dimoni, però primer mengeu-vos el pastís, no fos cas que hi saltés alguna guspira!.

Fins aviat

Ro ha dit...

Bones Festes! des de Sant Adrià ja sentim i veiem els focs la nit de San Anastasi (em sembla que és aquest dia oi?). El pastís, què bo que surt!

Gemma ha dit...

Això sí que és un bon començament de festes :) Un bon tall de pastís de poma i aballar tota la nit!!!

enric ha dit...

Quin DETALLÀS, Ester, posar el mocador de les Festes de Maig d'enguany envoltant aquest magnífic pastís!!!

Fa goig aquests dies anar pels carrers de Badalona i veure que "ple de" gent el porta posat, oi? ;)

Ester ha dit...

Hola Glòria!
El pastís ja fa dies que es va acabar, el què passa és que he trigat uns quants dies a posar-lo.

Ro, gràcies. Si el dissabte es crema el dimoni, aquest any els que no treballem a Badalona ho tenim més fàcil per anar-hi i no patir per anar a dormir tard.

Si, Gemma, i tant, la ballaruca que no falti!

Enric, no podria ser d'una altra manera. És ben curiós com els mocadors, tot i que no fa tants anys que s'ha instaurat, tenen tan èxit.
Que gaudeixis de les festes tu també

Ester

La cuina vermella ha dit...

felicitats a la repostera! com diuen els companys quina bona manera de començar la festa!
A disfrutar, família!

RUBEN ha dit...

Que bo!! A més els pastissos de poma són els meus preferits. Me l'apunto a la llista de coses pendents.

Anna ha dit...

Ei, veig que som veïnes, jo també sóc badalonina i de seguida he reconegut el mocador de les festes que, per cert, han quedat una mica passades per aigua. A veure si tenim sort i avui s'aguanta el dia...

Moltes felicitats pel pastís i pel blog. És la primera vegada que et visito però no serà la darrere.

Fins aviat!

Ester ha dit...

Txell i Kike, tot i que una mica passat per aigua, finalment hem cremat el dimoni. Aquest any anava sobre el canvi climàtic, potser és una mica culpable de les pluges. Benvingudes siguin. Pel que fa al pastís, us animo a fer-lo, a la gent que els hi agraden els pastissos de poma, els hi agrada molt.
Ruben, fes-lo, èxit assegurat!
Anna, un plaer que visitis el meu blog, jo també aniré xafardejant el teu
Una abraçada a tots i a totes.
Ester