dilluns, 12 de maig de 2008

Pastís de pinya i xocolata

Ingredients:
- 150 g de farina blanca
- 250 g de pinya
- 75 g de cacau amarg
- 1 culleradeta de canyella en pols
- 1 culleradeta de llevat en pols
- 180 g de mantega
- 300 g de sucre
- 1 culleradeta d'essència de vainilla
- 3 ous
- 30 g de nous
- Sal
Glassa de xocolata:
- 115 g de cacau amarg
- 90 g de mantega
- 500 de sucre llustre
- 150 ml de llet
Elaboració:
1. Prescalfar el forn a 180ºC.
2. Forrar un motlle amb paper d'anar al forn.
3. Barrejar la farina, el cacau, el llevat, la canyella i un pessic de sal.
4. Muntar la mantega amb el sucre i l'essència de vainilla fins obtenir una crema.
5. Afegir-hi els ous d'un en un.
6. Incorporar gradualment el compost de farina. Afegir-hi les nous triturades i la pinya trossejada.
7. Abocar la barreja en un motlle i coure al forn de 35-45 minuts.
8. Deixar refredar en el motlle.
9. Preparar la glassa de xocolata:
- Posar la mantega en un bol i treballar-la amb la batedora elètrica fins obtenir una crema lleugera i escumosa.
- Tamissar el sucre llustre i afegir-ho gradualment a la mantega amb la batedora a baixa velocitat.
- Incorporar el cacau tamissat amb la batedora a baixa velocitat i després abocar-hi gradualment la llet.
- Un cop estiguin tots els ingredients, pujar la velocitat de la batedora al màxim i treballar durnat 3o segons.
- La glassa ha de ser de color fos i fàcil d'untar.
10. Cobrir el pastís amb la glassa

FONT: El libro de oro del chocolate. Editorial: Bonvivant

3 comentaris:

Gemma ha dit...

Mmm... la pinya li ha de donar una amorositat fantàstica... i amb aquesta cobertura de xocolata aquest pastís és un vivi total!
Tothom en plena operació bikini i tu poses un pastís de pecat com aquest! Genial :)

Glòria ha dit...

Quina cosa més bona!!. I a sobre, jo he maximitzat la foto per veure-la millor!. No tinc remei amb la xocolata!.

Fins aviat

Ester ha dit...

Gemma, avui quan he portat el pastís a la feina tothom em deia: I l'operació bikini? Això és una bomba! Però se l'han acabat tu. Ara que no és un dels meus preferits, perquè tot i què és molt amorós no es nota gaire el gust de la pinya.
Glòria, a mi també em torna boja la xocolata. Aquest pastís és per gaudir-ne
Un petó
Ester