diumenge, 8 de juny de 2008

Mongeta tendra amb pernil i formatge de Tetilla


Ingredients:
- 1/2 kg de mongeta tendra
- 3 pastanagues
- 200 g de formatge de Tetilla
- 200 g de pernil dolç
- 3 grans d'all
- 1 pastilla de brou de verdures
- 3 cullerades d'oli
- Pebre
- Sal
Elaboració:
1. Rentar les mongetes, despuntar-les i tallar-les a trossets. Coure-les en 1 l d'aigua i amb la pastilla de brou de verdures, fins que siguin tendres. Escórrer-les i reservar el brou.
2. Mentrestant, pelar les pastanagues, tallar-les a bastonets i bullir-les 10 minuts en aigua salada. Un cop cuites, escórrer-les.
3. Tallar el formatge a daus, trossejar el pernil a tires o a daus, i pelar i picar els grans d'all.
4. Escalfar l'oli en una cassola i daurar els alls. Afegir el pernil, les mongetes i les pastanagues, i sofregir-les uns minuts. Incorporar el got de brou reservat i un pessic de sal.
5. Coure-ho tot uns minuts i afegir els daus de fromatge. Coure uns segons més, perquè el formatge es desfaci i servir tot seguit.
FONT: Lecturas Cocina Primavera. Núm. 44

5 comentaris:

La cuina vermella ha dit...

Estimada quin plat més saborós i saludable, aquesta sí que és una bon manera de menjar verdura, eh!
mil petons.

enric ha dit...

A mi, tota la verdura, fins i tot bullida, m'encanta..., però feta així, què vols què et digui... m'agrada molt més! :))

Glòria ha dit...

Les verdures ja són bones i saludables per sí soles, i amb aquest acompanyament, no ens hi podem resistir. El toc del formatge és molt encertat.

Fins aviat

Ester ha dit...

Gràcies a tots i a totes pels vostres comentaris. Realment eren molt gustoses
Ester

Glòria ha dit...

Ester,

No sé si veuràs primer aquest comentari o la meva resposta al teu de la recepta dels llagostins.

Et deia que si per la recepta de la Montserrat Seguí em dius de què vols fer-la, el dijous quan ens veiem al Caprabo, et porto algunes fotocòpies. Si vols, posa'm um mail i m'ho dius, d'acord?

Una abraçada