Aquesta és la meva participació al MEME de la Montserrat Seguí.
Sempre havia vist aquest llibre a les lleixes de les llibreries, a la secció de gastronomia, i la veritat és uqe havia estat molts cops a punt de comprar-me'l. Participar en aquest MEME ha estat la millor excusa. He triat aquest pastís que és una mica laboriós, les lioneses no m'han quedat bé, però es poden menjar, i en aparença tampoc es nota gaire.
Gràcies a l'Enric i a tota la colla per engrescar-me a participar.
Ingredients:
Lioneses:
- 2 ous petits
- 50 g de mantega o de margarina
- 60 g de farina
Crema:
- 2 rovells d'ou
- 1/4 de l de llet
- 25 g de fècula
- 75 g de sucre
Per decorar:
- 2 rodanxes de pinya
- 4 cireres confitades
- 150 g de nata
Un tros de prim de pa de pessic
Elaboració:
1. Prepareu la pasta choux amb 125 cc d'aigua, 50 g de mantega, 60 g de farina i un pessic de sal. Després feu-ne petites lioneses.
2. Feu una crema pastissera; un cop feta deixeu-la refredar, després pose-la en una mànica pastissera amb broquet llis i petit i ompli-ne les lioneses, fent un forat amb el mateix broquet.
3. Prepareu, també, un caramel amb 100 g de sucre, 2 cullerades d'aigua i unes gotes de llimona.
4. Tot al voltant d'un tros prim de pa de pessic d'uns 30 cm de llarg per 10 d'ample, aneu-hi col·locant les lioneses, sucades amb el caramel, perquè quedin enganxades. Ompliu el mig pastís amb nata, ajudant-vos d'una màniga pastissera, i acabeu l'adorn amb pinya i les cireres confitades.
4. Tot al voltant d'un tros prim de pa de pessic d'uns 30 cm de llarg per 10 d'ample, aneu-hi col·locant les lioneses, sucades amb el caramel, perquè quedin enganxades. Ompliu el mig pastís amb nata, ajudant-vos d'una màniga pastissera, i acabeu l'adorn amb pinya i les cireres confitades.
NOTA: El pa de pessic l'he fet com si fos una placa per fer braç de gitano, segons la fòrmula de l'Assumpta Miralpeix, que crec que és deixeble de la Montserrat Seguí
FONT: Cuinar és senzill. Autora: Montserrat Seguí. Queralt Seguí, Editor
10 comentaris:
Tota una obra d'art, Ester! L'enhorabona! No vas tenir la teva petita ajudant aquest cop?
Ostres Ester, no t'ho creuràs però és la recepta que havia triat... em feia gràcies fer un pastís decorat amb profiteroles... hauré de canviar de recepta :)
T'ha quedat molt bé i queda molt bonic!
A més, segur que estava boníssim!!!!
Enric,
Aquest cop la meva nena no m'ha ajudat.Gràcies per la floreta
Gemma,
Quin greu, al no conèixer la cuina de la Montserrat Seguí, em vaig guiar per les fotos que hi havia al llibre i aquest em va semblar prou digne.
Si que és bo, tot i que les lioneses no m'han quedat gens bé.
Moltes gràcies
Ester
Aquest quan el llegia pensava, no no que porta molta feina. Ester t'ha quedat molt bé. I moltes felicitats.
Eva
Ester, t'ha quedat fantàstic!!! I almenys els profiterols a la foto es veuen de pastisseria!!!...Si que porta feina si, pero segur que la teva filla es dureia llepar els dits!!!!
Petunets,
Eva.
Ester! quina pinta! T'ha quedat molt bé! Veig que finalment acabaré comprant-me el llibre de la Montserrat Seguí...
Estimada, quina feinada que has tingut, i la Lara segur que s'ha menjat tots els profiterols, així està de guapa amb aquestes coses bones que cuina la seva marona!
petons a les dues!
Ester, doncs a mi aquests profiterols em semblen perfectes! Ara mateix me'n mejaria una parell :)
Jo també vaig escollir la recepta per la foto... ajuda molt veure com queda, oi? Però no passa res, així n'hauré de tornar a triar una altra, m'encanta triar receptes! :)
Pebbles,
Si és entretingut, però no gaire complicat.
Eva,
La meva filla de moment passa bastant dels meus pastissos, spero que algun dia faci un canvi
Ruben,
Anima't, segur que del llibre en treuràs bom profit
Parella vermella
Gràcies pel vostre comentari, el pastís tot per a mi
Gemma,
Gràcies per tornar a posar un comentari. Segur que trobes més d'una recepta per poder-te lluir.
Ester
Ester,
El pastís fa molt bona fila i les lioneses, encara que tu diguis que no, són molt maques. El que passa és que sempre volem la perfecció al 100% oi?.
Petonets
Publica un comentari a l'entrada