Aquest proper dilluns 17 de setembre, la meva fila Lara fa dos anys. He preparat unes galetes pels nens de l'escola d'infants on va. Espero que els hi agradin.
Ingredients:
- 300 g de farina
- 130 g de mantega
- 1 culleradeta de cacau en pols
- La ratlladura d'una llimona
- 5 g de llevat
- 1 ou
- Unes gotes de colorant alimentari vermell
- Perletes de xocolata
Procediment:
1. Tamisseu la farina amb el llevat, disposeu-la en forma de volcà, poseu-hi al centre la mantega estovada a temperatura ambient i trossejada, el sucre, l'ou, un pessic de sal i la ratlladura de llimona, i amasseu els ingredients fins obtenir-ne una pasta homogènia.
2. Incorporeu el cacau en pols a un terç de la massa i afegiu a una petita part de la massa el colorant vermell, emboliqueu les pastes per separat amb film transparent i deixeu-les reposar 1 hora en un lloc fresc.
3. Exteneu amb un corró la resta de la massa fins aconseguir una capa d'uns 3 mm de gruix. Amb un tallapastes rodó de 4 ó 5 cm. de diàmetre, feu uns discs i retalleu uns quants triangles petits de la massa que us sobri.
4. Exteneu la massa amb el cacau fins aconseguir una capa d'uns 3 mm de gruix, retalleu triangles petits i coloque-los sobre dels triangles de l'altra massa, pressioneu una mica. Exteneu la massa vermella i talleu-la a tires.
5. Col·loqueu els triangles sobre de les vores dels discs, pressioneu lleugerament, formeu els ulls amb les perletes de xocolata, i la boca amb les tires de massa vermella.
6. Disposeu les galetes sobre la placa del forn. Cooeu a 180 graus, de 10 a 12 minuts. Retireu-les del forn i deixeu-les refredar (si cal, abans de coure-les unteu-les amb mantega i farina, jo no ho he fet perquè tinc placa de silicona)
FONT: El placer de los postres. Col·leccionable Planeta Agostini
1 comentari:
M'agraden molt!!! S'assemblen a unes que venen a una xocolateria de Sabadell... M'ha donat una bona idea per fer-les amb les meves nebodes :)
Publica un comentari a l'entrada