dissabte, 15 de setembre del 2007

Galetes fantasia


Aquest proper dilluns 17 de setembre, la meva fila Lara fa dos anys. He preparat unes galetes pels nens de l'escola d'infants on va. Espero que els hi agradin.

Ingredients:

- 300 g de farina

- 130 g de mantega

- 1 culleradeta de cacau en pols

- La ratlladura d'una llimona

- 5 g de llevat

- 1 ou

- Unes gotes de colorant alimentari vermell

- Perletes de xocolata

Procediment:

1. Tamisseu la farina amb el llevat, disposeu-la en forma de volcà, poseu-hi al centre la mantega estovada a temperatura ambient i trossejada, el sucre, l'ou, un pessic de sal i la ratlladura de llimona, i amasseu els ingredients fins obtenir-ne una pasta homogènia.

2. Incorporeu el cacau en pols a un terç de la massa i afegiu a una petita part de la massa el colorant vermell, emboliqueu les pastes per separat amb film transparent i deixeu-les reposar 1 hora en un lloc fresc.

3. Exteneu amb un corró la resta de la massa fins aconseguir una capa d'uns 3 mm de gruix. Amb un tallapastes rodó de 4 ó 5 cm. de diàmetre, feu uns discs i retalleu uns quants triangles petits de la massa que us sobri.

4. Exteneu la massa amb el cacau fins aconseguir una capa d'uns 3 mm de gruix, retalleu triangles petits i coloque-los sobre dels triangles de l'altra massa, pressioneu una mica. Exteneu la massa vermella i talleu-la a tires.

5. Col·loqueu els triangles sobre de les vores dels discs, pressioneu lleugerament, formeu els ulls amb les perletes de xocolata, i la boca amb les tires de massa vermella.

6. Disposeu les galetes sobre la placa del forn. Cooeu a 180 graus, de 10 a 12 minuts. Retireu-les del forn i deixeu-les refredar (si cal, abans de coure-les unteu-les amb mantega i farina, jo no ho he fet perquè tinc placa de silicona)

FONT: El placer de los postres. Col·leccionable Planeta Agostini

1 comentari:

Gemma ha dit...

M'agraden molt!!! S'assemblen a unes que venen a una xocolateria de Sabadell... M'ha donat una bona idea per fer-les amb les meves nebodes :)