dimarts, 11 de setembre de 2007

Fusilli en salsa de sípia



Ingredients:


- 700 g de sípies netes amb les bosses de la tinta a part


- 2 cullerades d'oli d'oliva


- 1 ceba a rodanxes fines


- 200 ml de vi blanc sec


- 2 cullerades de concentrat de tomàquet


- 350 g de fusilli


- Julivert picat


- Sal i pebre


Elaboració


1. Talleu les sípies a tires. Escalfeu l'oli en una cassola, poseu-hi la ceba a foc lent. Aneu remenant, fins que s'estovi.


2. Afegiu les tires de sípia i sofregiu, a foc mitjà, fins que es daurin lleugerament.


3. Aboqueu el vi i coueu-lo fins que s'evapori.


4. Incorporeu el tomàquet, salpebreu i deixeu coure.


5. Coeu la pasta al dente amb una olla amb aigua i sal.


6. Aboqueu la tinta de sípia a la salsa i incorporeu el julivert, removeu.


7. Escórreu la pasta, barregeu-la amb la salsa i serviu-la calenta.




FONT: La cuchara de plata. Editorial Phaidon. Diversos autors