dimarts, 11 de setembre de 2007

Llom a la crema de Cabrales (o roquefort)


Ingredients:

- 8 filets de llom de porc

- 100 g de formatge cabrales o roquefort

- 400 g de tomàquet fregit

- 3 cullerades de nata

- 2 cullerades de julivert picat

- Brandy

- Oli d'oliva

- Sal i pebre

Elaboració:

1. Aboqueu el tomàquet en una paella, afegiu el julivert i escalfeu a foc lent. Afegiu el formatge aixafat amb una forquilla i la nata i coeu tot junt, a foc molt lent i remenant contínuament amb una cullera de fusta, fins que la salsa es redueixi a la meitat.

2. Salpebreu la carn. Escalfeu unes cullerades d'oli en una paella, afegiu el llom i fregiu-lo a foc fort fins que estigui daurat.

3. Ruixeu els filets amb el brandy, enceneu i deixeu que es consumeixi la flama. Aparteu la paella del foc.

4. serviu els filets acabats de fer amb la salsa molt calenta.

FONT: Lecturas. Especial cocina. Núm. 51