Ingredients:
- 4 talls de mango
Per a la gelatina de fruita:
- 50 g de sucre
- 50 ml d'aigua mineral
- 75 g de plàtan tallat a trossets petits
- 1 full i 3/4 de gelatina (de 2 g cadascun)
Per a la xocolata negra:
- 135 ml de nata
- 170 g de cobertura de xocolata negra
- 1/2 full de gelatina (d'una de 2 g)
Elaboració:
Per a la gelatina de fruita:
1. Poseu a coure en un cassó l'aigua i el sucre, només fins a arrencar el bull.
2. En un altre cassó poseu-hi els fulls de gelatina ben remullats i escorreguts i a un foc molt
delicat, i quan s'hagin desfet del tot, afegiu-hi l'almívar. Aparteu el cassó del foc i
seguidament poseu-hi la fruita tallada. Remeneu-ho molt bé, amb suavitat, i deixeu-ho
refredar dins d'una safata petita fonda de 12 x 9 cm aproximadament. Reserveu-la a la
nevera.
Per a la xocolata negra cremosa:
1. Escalfeu la nata i barregeu-hi la xocolata fins que es desfaci i s'uneixi.
2. En un cassó, a foc molt suau, poseu a fondre el quart de full de gelatina ben remullat i
incorporeu-hi la barreja de nata i xocolata negra.
3. Aboqueu-la en un recipient adequat i guardeu-la a la nevera
SERVEI:Talleu la gelatina de fruita en quatre trossos. A continuació, talleu el mango a la mateixa mida de la gelatina. Repartiu als plats les tallades de mango i, a sobre, col·loqueu-hi un dels talls de gelatina. Per acabar el plat, poseu-hi una quenelle de xocolata negra cremosa al damunt de la gelatina de fruita i el mango.
Nota: la recepta original està feta amb fruits vermells i meló, aquesta és una proposta de variació.
FONT: Descobrir cuina. Núm 72. Autora: Carme Ruscalleda
1 comentari:
Jo acabo de fer un gelat de mango per aprofitar uns mangos macats... M'encanta elaborar postres amb fruita, la combinació plàtan, mango, i xocolata ha de ser deliciosa!
Publica un comentari a l'entrada