dilluns, 4 de juny de 2007

Pastís suau de xocolata


PASTÍS SUAU DE XOCOLATA
Ingredients

Per a la base
  • 175 g de galetes tipus Maria
  • 100 g de mantega

Per a la cobertura

  • 350 g de xocolata negra
  • 50 g d'avellanes torrades
  • 50 g d'ametlles torrades
  • 75 g de mantega
  • 2 cullerades de brandy o rom
  • 50 g de nous trossejades
  • 250 ml de nata

Per a la glasa

  • 100 de xocolata negra
  • 25 g de mantega
  • 2 cullerades de llet

PROCEDIMENT

  1. Triturar les galetes i barrejar-les amb la mentega fosa. Cobrir la base d'un motlle desmuntable rodó amb un paper parafinat, per tal de facilitar el treure el pastís del motlle.
  2. Abocar la barreja de galetes i extendra-la uniformement. Reservar a la nevera perquè s'endureixi.
  3. Picar les avellanes i les ametlles pelades.
  4. Batre la mantega i, batent, afegir-hi la xocolata fosa, el licor i els fruits secs.
  5. Muntar la nata i incorporar-la a la barreja de la xocolata. Abocar sobre la base de galeta. Nivellar, cobrir-ho i reservar al frigorífic fins que s'endureixi.
  6. Fondre la xocolata de la glasa, la mantega i la llet, tot junt. Deixar refredar i abocar sobre del pastís.
  7. Decorar al gust i reservar en el frigorífic fins el moment de servir.

FONT: Col·leccionable Cocinar con placer. Editorial Orbis Fabri