diumenge, 27 d’abril del 2008

Dinar amb amics

Avui han vingut a dinar a casa uns amics, la Teresa, en Josep, en Màxim, la Blanca, en Dani i la Sílvia. Tenia moltes ganes que vinguéssin, jo ja he anat uns quants cops a dinar a casa seva i volia tornar-los la convidada.
El menú ha estat el següent:
Assortit d'entrants:
- Amanida de taronges
- Taboulé especiat amb carbassó
- Amanida de faves a la menta
- Pastís d'hortalisses amb crema de gorgonzola
Risotto de ceps
Panna cotta amb salsa de maduixes
Ep, molt important, a taula no hi han faltat un bon grapat de patates Corominas, fetes a Badalona.

Aquí van algunes de les receptes
Amanida de taronges:


Ingredients:
- 5 taronges de taula
- 2 tomàquets
-12 olives negres o violetes (jo les he posat a part)
- 4 cullerades d'oli d'oliva
- Llimona
- 2 cullerades d'aigua naf (agua de azahar) (opcional)
- 1/2 manat de ciboulet i /o coriandre fresc.
- 1 cullerada de canyella en pols
- Llavors de sèsam (opcional)
- 1 cullerada rasa de sal.
Elaboració:
1. Netejar els tomàquets i pelar-los. Tallar-los a dauests.
2. Pelar les taronges de manera que la polpa quedi completament neta de pells blanques. Tallar-ne 4 a rodanxes i una a trossets. Barrejar els trossets de taronja amb els trossets de tomàquet.
3. Preparar un suc amb 1/2 llimona i ruixar els trossos de taronja i tomàquet. Afegir l'aigua naf, salar i enpolsinar amb canyella en pols. Barrejar amb una cullera, tapar el recipient amb film transparent i reservar a la nevera durant 15 minuts.
4. Netejar el coriandre i el manat de cebollí fresc. Reservar unes branquetes per decorar, i picar finament la resta. Incorporar a la barreja anterior.
5. Disposar les rodanxes de taronja en el fons del plat i col·locar al centre una porció d'empedrat de taronja i tomàquet.
6. Abans de servir, afegir les olives. Enpolsinar, si es vol, amb les llavors de sèsam i decorar amb les herbes reservades.
*Ara a l'escriure la recepta me n'acabo d'adonar que no surt per enlloc l'oli que apareixia a la llista dels ingredients ....??? Suposo que s'hauria d'afegir a l'empedrat.

FONT: Lecturas Especial Cocina Primavera. Núm. 53

Taboulé especiat amb carbassó:

Ingredientes:
- 2 gots de cous-cous precuinat

- 3 gots d'aigua
- 1 got de suc de llimona
- 2 tomàquets
- 1 carbassó
- 1 ceba
- 50 g d'ametlles senceres
- 2 branquetes de menta fresca
- 1 culleradeta de comí en pols
- Oli d'oliva
- Sal i pebre
Elaboració:
1. Preparar el cous-cous barrejant-lo amb tres gots d'aigua i el suc de llimona. deixar-lo durant 10 minuts per què s'infli i després remoure amb ajut d'una forquilla fins aconseguir que quedi solt.
2. Netejar la menta, secar-la amb paper de cuina i picar algunes fulles amb l'ajut d'un ganivet. Pelar la ceba i picar-la molt fina.
3. Amanir el cous-cous amb la menta picada i la culleradeta de comí en pols, afegir un raig d'oli d'oliva, salpebrar lleugerament i reservar a la nevera. *Jo aquí també he afegit la ceba perquè la recepta no especifica quan s'ha d'afegir, pero com que ja la tenia tallada he pensat que aquest era el moment d'afegir-la.
4. Rentar els tomàquets, secar-los i tallar-los a dauets. Rentar i secar el carbassó, tallar-lo en daus petits i saltejar-lo en una paella amb dues cullerades d'oli d'oliva durant 4 minuts de manera que quedin cruixents. Salpebrar i reservar.
5. barrejar el cous-cous amb el tomàquet i el carbassó. Afegir-hi les ametlles senceres o triturades i amanir amb oli d'oliva. Rectificar de sal i pebre.




FONT: Lecturas. Especial Cocina Primavera. Núm. 53

Amanida de faves amb menta:
Ingredients:
- 2 pots de faves mini fregides
- 100 g de pernil serrà a dauets
Per a la salsa:
- 1 cullerada sopera de mostassa
- 1/4 de culleradeta de sal
- 1 pessic de pebre blanc
- 6 o 8 fulles de menta fresca tallades
- 1/2 dl d'oli d'oliva
- 1 cullerada sopera de vinagre de vi
Elaboració:
1. Posem les faves i el pernil en un bol.
2. Preparem la salsa barrejant tots els ingredients
3. Barregem la salsa amb les faves i servim


FONT: Les amanides de la mediterrània. Autora: Eliana Thibaut i Comalada. Cossetània Edicions

Pastís d'hortalisses amb crema de Gorgonzola


No penjo la recepta, perquè suposo que tothom deu tenir el llibre de la Mireia, no?

Font: La cuina salvavides. Autora: Mireia Carbó

Pel que fa al risoto l'he fet seguint els consells del blog "Directo al paladar" i la Panna Cotta també és una recepta de la Mireia Carbó, potser la penjaré més endavant.

9 comentaris:

Gemma ha dit...

Ostres, quin menú! Saps que has encertat molt els meus gustos? Amb aquest dinar hauria disfrutat molt!
Els teus amics devien quedar encantats :)

gina ha dit...

ostres quin menu més complert.
per cert les patates coromines mmm bonissimes, la meva mare és de badalona i sovint en compra, i de les cornes que m'en dius??
felicitats per el bloc

Glòria ha dit...

Nena, Déu n'hi do quin menú!. Els teus convidats segur que tornaran, eh?.

Fins aviat

La cuina vermella ha dit...

Uau! Quina pinta tot, i que refrescant, i quants colors, i quins plats més xulos! Et felicitem! i per cert, a la propera trobada volem tastar les coromines!

Martunis ha dit...

Si! estic d'acord amb tots!!! quin menú més complert!!! i saps que m'ha sorprès? l'amanida de taronges...que original!!! deu ser d'allò més refrescant ara que arriba l'estiu!!! mmmm!!!!

Ro ha dit...

Quin dinar noia! Què bo el taboulé, fa temps que no en menjo ni en faig! A veure si em poso. I el pastís d'hortalisses tb té molt bona pinta. Per descomptat que tinc el llibre de la Mireia però avui que el buscava no l'he trobat... ai! a quin prestatge el tindré?

RUBEN ha dit...

Ester!
Ara ja sé perquè el teu bloc es diu "cuinar per ser feliç". I els amics que van gaudir d'aquest dinar segur que també.
M'hauré de comprar el llibre de la Mireia, perquè el pastís d'hortalisses m'interessa...

Anònim ha dit...

Esther!!!...Els teus amics et deurien fer un aplaudiment com a mínim, no???!!!...Quina pinta!!...Tinc moltes ganes de fer el pastís de verdures amb crema de gorgonzola...l'he viat varis cops i fa una pinta brutal!!!
Felicitats!!
Petunets,
Eva (Terrassa)

Ester ha dit...

Gemma!
Me n'alegro que t'agradi el menú, gràcies pel teu comentari
Glòria
Això espero, em diverteix molt preparar dinars d'aquests.
Txell i Kike, ja hi podeu comptar amb les patates Corominas, ja veueu com us agraden.
Martunis:
Si evidenttment, l'amaida de taronja és refrescant i gens complicada i a més original
Ro,corre a buscar el llibre de la Mireia, no saps el que et perds, cap recepta té desperdici!
Ruben, de fet el nom del blog és cuinar per fer feliç, perquè el què més m'agrada és que els meus convidats gaudeixin del què he cuinat, tot i que també m'ho passo molt bé cuinant.
Eva, la veritat és que està molt bo i no és gens complicat de fer, de cara a l'estiu, per deixar-lo preparat i anar-se'n tranquil·lament a la platja, és ideal.
I el teu blog?
Ester