dissabte, 8 de novembre del 2008

Arròs amb salsitxes


Aquest arròs és prou senzill de fer i el resultat és espectacular.
Ingredients:
- 300 g d'arròs
- 1 ceba
- 250 g de tomàquets
- 150 g de salsitxes
- 50 g de cansalada fresca
- 1 l aproximadament de brou
- 50 g de formatge parmesà ratllat
Condiments:
- Sal
- 1 cullerada d'oli
- Pebre mòlt
- Safrà
Preparació: Es pela i es pica la ceba ben petita. Es talla la cansalada a daus. Es tallen les salsitxes a trossets. S'escalden els tomàquets, es pelen i es tallen a trossos petits procurant de deixar-ne únicament la polpa.
Elaboració:
Es posa oli en una cassola juntament amb la cansalada i la ceba i es diexa coure lentament fins que siguin rosses. Arribat aquest punt, s'hi afegeixen les salsitxes, el tomàquet, el safrà, es remena bé perquè quedi ben barrejat, se salpebra i es tapa. Ha de coure a foc lent.
Quan les salsitxes i el tomàquets s'hagin cuit, s'hi afegeix l'arròs i es remena bé durant un parell de minuts perquè quedi ben barrejat i no s'enganxi.
Aleshores s'hi afegeix una tercera part del brou (que sigui calent) i es rectifica de sal i pebre. S'ha de remenar de tant en tant, fins que el brou quedi completament absorbit. Quan l'arròs sigui al punt (ha de coure uns 16 minuts) i sucós, ja es pot retirar del foc. Un cop cuit i fora del foc, s'hi tira pel damunt el formatge ratllat. S'ha de deixar reposar uns moments abans de servir-lo.
FONT: Aprendre de cuinar. Autora: Assumpta Miralpeix. Editorial: Eumo

2 comentaris:

Vanesuky ha dit...

No vull ser toca nassos, però quants tomàquets??
Gràcies per aquesta recepta tan fàcil i tan bona!
Un petonet.

Ester ha dit...

Ostres, gràcies per l'apunt, 250 g, uns 3 tomàquets madurs.
Gràcies