diumenge, 19 d’octubre del 2008

Pèsols estofats amb cloïses


Ingredients pel brou:
- 8 gambes senceres
- 1 porro net i trossejat
- 1 ceba pelada i trossejada
- 2 grans d'all sense pelar
- 1 tomàquet sencer
- 1 fulla de llorer
- 75 ml de vi blanc sec
- 1 cullerada d'oli d'oliva
- sal i 5 grans de pebre negre aixafats.
Preparació i cocció:
En una olla amb oli calent s'hi sofregeixen les gambes. Tot seguit, se pseparen els caps, es retiren les cues i s'hi posa la resta d'ingredients. Es deixa coure 5 minuts i s'hi tira 1 l d'aigua calenta. Es condimenta amb sal i pebre. Es deixa coure uns 25 minuts. Passat el temps de cocció, es passa per un colador fi.
Ingredients:
400 g de cloïses
Preparació i cocció de les cloïses:
Es posen en aigua i sal uns 10 minuts perquè treguin impureses. Tot seguit s'esbandeixen i es posen en un cassó tapades fins que s'obrin. En aquest punt es cola el suc i es guarda.
Ingredients:
800 g de pèsols desgranats
sal
Preparació i cocció dels pèsols
Es posen els pèsols en una cassola una mica fonda amb el suc del brou i de les cloïses, just que els cobreixi, i es rectifiquen de sal. Es tapa la cassola i es coure a foc lent de 15 a 20 minuts, segons com siguin els pèsols. uns 5 minuts abans d'acabar la cocció, s'hi posen les cues de les gambes i les cloïses. Els pèsols és millor no remenar-los; en tot cas s'han de sacsejar perquè no es desfacin.
FONT: Cuina de mercat. Autora: assumpta Miralpeix. Editorial Rosa dels Vents.

4 comentaris:

Glòria ha dit...

Una bona recepta!. Me la guardo per a la primavera, quan hi ha pèsols frescos, que m'agraden molt. Durant l'any, quan fem servir els congelats, penso que són prou bons, però quan n'hi ha de frescos, s'ha d'aprofitar.

Fins aviat

Ro ha dit...

Què bons! m'encanten els pèsols i amb gambes i cloïsses deu ser una meravella!

M'apunto la recepta a la carpeta de pendents.

enric ha dit...

Ohhhhhh, Ester! Impressionant combinació!!!, però esperaré a fer aquesta recepta quan hi hagi pèsols frescos, perquè crec que val molt la pena! Veus? Tantes ganes que tinc que vingui el fred per menjar els plats que a mi m'agraden, i ara ja tinc ganes que sigui la primavera perquè vinguin els pèsols. :))

Pebbles ha dit...

Ester, és un bon plat, el posaré com a pendent, a casa ens encanten els pèsols.
Petonets!!