dissabte, 11 d’octubre de 2008

Amanida d'escarola amb taronja


Ingredients:
- 1 escarola
- 1 magrana
- 2 taronges
- 1 alvocat
- 3 cullerades de pinyons
Per la vinagreta:
- 4 cullerades d'oli d'oliva
- 2 cullerades de vinagre de Xerès
- 1 cullerada de salsa de soja
- 1 culleradeta de sal
Elaboració:
1. Netejar i assecar l'escarola. Trossejar amb les mans. Pelar una taronja "al viu", de manera que no quedi pell blanca. Tallar-la en grills prims.
2. Donar uns cops a la magrana i enretirar els grans, treure'n les pells.
3. Tallar l'alvocat en dues meitats, enretirar l'òs, pelar-lo i tallar-lo en làmines. Ruixar les làmines de l'alvocat amb el suc de l'altra taronja perquè no es posi negre.
4. Barrejar tots els ingredients de la vinagreta i batre'ls fins que emulsionin i s'obtingui una salsa lligada.
5. Disposar les fulles d'escarola en una plàtera i repartir els grills de taronja i les làmines d'alvocat. Tirar per sobre els pinyons torrats i amanir abans de servir.
FONT: Lecturas. Especial Cocina. Núm. 55

2 comentaris:

Pebbles ha dit...

Oh!! les amanides, m'encanten i sempre pots fer-les diferents.

Un bon menú, el dissabte, si ho arribo a saber....

Eva

Ester ha dit...

Quants més colors hi poses millor, la taronja i la magrana li dóna un toc especial.
Ester