dimarts, 15 de juliol del 2008
Amanida de patates amb salseta
Ingredients:
- 4 patates
Per a la picada
- 4 cogombrets en vinagre
- 1 llauna de tonyina
- 1 llauna petita d'olives farcides d'anxova
- 1/2 pebrot vermell i/o verd
- 2 ous durs
Per a la salseta:
- 1/4 de ceba tendra
- 1 tomàquet madur
- 1 culleradeta de pebre vermell dolç (o picant)
- 150 ml d'oli d'oliva
- Fulles de julivert fresc
- Sal
Elaboració
1. Bulliu les patates amb pell en una olla, cobertes d'aigua, fins que siguin tendres. Assegureu-vos que són cuites punxant-les amb un escuradents, ja que le temps variarà segons la mida de les patates.
Preparació de la picada:
2. Piqueu ben menuts els cogombrets, les olives, el pebrot ,un dels ous durs i la tonyina.
Preparació de la salsa:
3. Ratlleu el tomàquet
4. Talleu petit 1/4 de ceba i poseu-lo dins el got de la batedora elèctrica, i afegiu-hi el tomàquet ratllat, el pebre vermell, unes quantes fulles de julivert, un pessic de sal i l'oli d'oliva. Trirureu-ho tot fins que aconseguiu una mescla homogènia.
5. En un bol, barregeu amb una cullera la salsa amb la picada.
6. Quan les patates siguin fredes, peleu-les i talleu-les en rodanxes. Col·loqueu-les en forma de flor sobre els plats o en una safata.
7. Banyeu les patates amb la salsa final i ratlleu al damunt de cada plat una mica de l'ou dur que heu reservat.
FONT: La cuina salvavides. Autora: Mireia Carbó. Editorial:Viena Edicions
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
4 comentaris:
Ester,
Has triat una bona recepta per a aquesta època de l'any, refrescant i amb poca feina a coure (amb la calor no ve gaire de gust). Cada dia menjaria una amanida diferent.
Fins aviat
ester, veig que amortitzes la geladora i el llibre de la mireia carbó.
a mi les patates amb pell m'encanten i aquesta recepta la trobo molt atractiva, tal i com l'has presentat, o sigui que tocarà fer-la aviat.
Ester, quina pinta més bona, és una bona amanida, diferent de les que es fan habitualment, em sembla que aquesta tocarà aviat.
Petonets,
Hola nois i noies,
A mi també m'agraden molt les amanides de patates i aquesta és molt lleugera, la salseta és un gran què.
Com diu la Mireia, si no teniu una cosa n'hi podeu posar una altra.
Alguna anxova, blat de moro, tomàquet a quadrets....
Si la feu ja em direu el què.
Ester
Publica un comentari a l'entrada