dimarts, 15 de juliol de 2008

Llaminera amb préssecs i raïm


Ingredients:
- 2 llamineres o filets de porc
- 1 llauna petita de préssec en almívar
- 100 g de raïm
- 1 got de cava (jo li vaig posar vi blanc)
- 1 ceba grossa
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre
Elaboració:
1. Peleu la ceba i ratlleu o piqueu-la ben fina.
2. Talleu els préssecs en daus petits i reserveu l'almívar de la llauna en un got.
3. Peleu els grans de raïm i traieu-los les llavors.
4. Talleu la llaminera en medallons d'un dit d'ample. Salpebreu-los.
5. Escalfeu un raig d'oli d'oliva generós en una paella o cassola baixa i, quan sigui ben calent, marqueu-hi els medallons, volta i volta. Reserveu-los en un plat a part, fora del foc.
6. A la mateixa paella i amb l'oli sobrer, sofregiu-hi la ceba fins que comenci a agafar color.
7. Torneu a posar la carn a la cassola, afegiu-hi el cava i deixeu-lo reduir uns instants. Aleshores incorporeu-hi els préssecs i l'almívar a poc a poc, tant com calgui per aconseguir una mica de salsa. I deixeu-los coure, a foc suau, per tal que es faci una mica més la carn, uns 5 minuts.
8. Incorporeu-hi els grans de raïm, un pessic de sal i un altre de pebre. Un parell de minuts més de cocció i llest per servir-ho.
9. Serviu els medallons amb la salseta.
FONT: La cuina salvavides. Autora: Mireia Carbó. Editorial: Viena Edicions

4 comentaris:

Glòria ha dit...

Ester,

Ummmmmmm!, que bona!aquesta també m'agrada, fa xup xup només de llegir-ho.

pebbles ha dit...

Es dolça la salsa? ho dic per l'almívar i el raïm.
Té raó la Glòria, que fa xup xup.

Ara que tenim temps s'hauran d'anar fent coses noves.
Jo ahir vaig fer uns cigrons de la Montserrat Seguí, que estan boníssims.

Petonets

La cuina vermella ha dit...

Ei, quina xulada més bona! m'encanten tots els ingredients.
Gràcies per compartir-ho.

Ester ha dit...

Noies,
És un plat típic de la Mireia, amb quatre coses quedes la mar de bé, i a mí que no m'agrada gaire barrrejar el dolç i el salat, em va agradar molt.
Per convidar és ideal
Ester