dimarts, 15 de juliol del 2008

Amanida de patates amb salseta


Ingredients:
- 4 patates
Per a la picada
- 4 cogombrets en vinagre
- 1 llauna de tonyina
- 1 llauna petita d'olives farcides d'anxova
- 1/2 pebrot vermell i/o verd
- 2 ous durs
Per a la salseta:
- 1/4 de ceba tendra
- 1 tomàquet madur
- 1 culleradeta de pebre vermell dolç (o picant)
- 150 ml d'oli d'oliva
- Fulles de julivert fresc
- Sal
Elaboració
1. Bulliu les patates amb pell en una olla, cobertes d'aigua, fins que siguin tendres. Assegureu-vos que són cuites punxant-les amb un escuradents, ja que le temps variarà segons la mida de les patates.
Preparació de la picada:
2. Piqueu ben menuts els cogombrets, les olives, el pebrot ,un dels ous durs i la tonyina.
Preparació de la salsa:
3. Ratlleu el tomàquet
4. Talleu petit 1/4 de ceba i poseu-lo dins el got de la batedora elèctrica, i afegiu-hi el tomàquet ratllat, el pebre vermell, unes quantes fulles de julivert, un pessic de sal i l'oli d'oliva. Trirureu-ho tot fins que aconseguiu una mescla homogènia.
5. En un bol, barregeu amb una cullera la salsa amb la picada.
6. Quan les patates siguin fredes, peleu-les i talleu-les en rodanxes. Col·loqueu-les en forma de flor sobre els plats o en una safata.
7. Banyeu les patates amb la salsa final i ratlleu al damunt de cada plat una mica de l'ou dur que heu reservat.
FONT: La cuina salvavides. Autora: Mireia Carbó. Editorial:Viena Edicions

4 comentaris:

Glòria ha dit...

Ester,

Has triat una bona recepta per a aquesta època de l'any, refrescant i amb poca feina a coure (amb la calor no ve gaire de gust). Cada dia menjaria una amanida diferent.

Fins aviat

Cuinagenerosa ha dit...

ester, veig que amortitzes la geladora i el llibre de la mireia carbó.
a mi les patates amb pell m'encanten i aquesta recepta la trobo molt atractiva, tal i com l'has presentat, o sigui que tocarà fer-la aviat.

Pebbles ha dit...

Ester, quina pinta més bona, és una bona amanida, diferent de les que es fan habitualment, em sembla que aquesta tocarà aviat.

Petonets,

Ester ha dit...

Hola nois i noies,
A mi també m'agraden molt les amanides de patates i aquesta és molt lleugera, la salseta és un gran què.
Com diu la Mireia, si no teniu una cosa n'hi podeu posar una altra.
Alguna anxova, blat de moro, tomàquet a quadrets....
Si la feu ja em direu el què.
Ester