diumenge, 23 de setembre de 2007

Pastís Tren

Aquest diumenge hem celebrat amb aquest pastís l'aniversari de la Lara
FONT:Descobrir Cuina núm. 44

dissabte, 15 de setembre de 2007

Galetes fantasia


Aquest proper dilluns 17 de setembre, la meva fila Lara fa dos anys. He preparat unes galetes pels nens de l'escola d'infants on va. Espero que els hi agradin.

Ingredients:

- 300 g de farina

- 130 g de mantega

- 1 culleradeta de cacau en pols

- La ratlladura d'una llimona

- 5 g de llevat

- 1 ou

- Unes gotes de colorant alimentari vermell

- Perletes de xocolata

Procediment:

1. Tamisseu la farina amb el llevat, disposeu-la en forma de volcà, poseu-hi al centre la mantega estovada a temperatura ambient i trossejada, el sucre, l'ou, un pessic de sal i la ratlladura de llimona, i amasseu els ingredients fins obtenir-ne una pasta homogènia.

2. Incorporeu el cacau en pols a un terç de la massa i afegiu a una petita part de la massa el colorant vermell, emboliqueu les pastes per separat amb film transparent i deixeu-les reposar 1 hora en un lloc fresc.

3. Exteneu amb un corró la resta de la massa fins aconseguir una capa d'uns 3 mm de gruix. Amb un tallapastes rodó de 4 ó 5 cm. de diàmetre, feu uns discs i retalleu uns quants triangles petits de la massa que us sobri.

4. Exteneu la massa amb el cacau fins aconseguir una capa d'uns 3 mm de gruix, retalleu triangles petits i coloque-los sobre dels triangles de l'altra massa, pressioneu una mica. Exteneu la massa vermella i talleu-la a tires.

5. Col·loqueu els triangles sobre de les vores dels discs, pressioneu lleugerament, formeu els ulls amb les perletes de xocolata, i la boca amb les tires de massa vermella.

6. Disposeu les galetes sobre la placa del forn. Cooeu a 180 graus, de 10 a 12 minuts. Retireu-les del forn i deixeu-les refredar (si cal, abans de coure-les unteu-les amb mantega i farina, jo no ho he fet perquè tinc placa de silicona)

FONT: El placer de los postres. Col·leccionable Planeta Agostini

dimarts, 11 de setembre de 2007

Gelatina de plàtan amb xocolata negra


Ingredients:

- 4 talls de mango

Per a la gelatina de fruita:

- 50 g de sucre

- 50 ml d'aigua mineral

- 75 g de plàtan tallat a trossets petits

- 1 full i 3/4 de gelatina (de 2 g cadascun)

Per a la xocolata negra:

- 135 ml de nata

- 170 g de cobertura de xocolata negra

- 1/2 full de gelatina (d'una de 2 g)

Elaboració:

Per a la gelatina de fruita:

1. Poseu a coure en un cassó l'aigua i el sucre, només fins a arrencar el bull.
2. En un altre cassó poseu-hi els fulls de gelatina ben remullats i escorreguts i a un foc molt
delicat, i quan s'hagin desfet del tot, afegiu-hi l'almívar. Aparteu el cassó del foc i
seguidament poseu-hi la fruita tallada. Remeneu-ho molt bé, amb sua­vitat, i deixeu-ho
refredar dins d'una safa­ta petita fonda de 12 x 9 cm aproximada­ment. Reserveu-la a la
nevera.
Per a la xocolata negra cremosa:
1. Escalfeu la nata i barregeu-hi la xoco­lata fins que es desfaci i s'uneixi.
2. En un cassó, a foc molt suau, poseu a fondre el quart de full de gelatina ben remullat i
incorporeu-hi la barreja de nata i xocolata negra.
3. Aboqueu-la en un recipient adequat i guardeu-la a la nevera

SERVEI:Talleu la gelatina de fruita en quatre trossos. A continuació, talleu el mango a la matei­xa mida de la gelatina. Repartiu als plats les tallades de mango i, a sobre, col·loqueu­-hi un dels talls de gelatina. Per acabar el plat, poseu-hi una quenelle de xocolata negra cremosa al damunt de la gelatina de fruita i el mango.
Nota: la recepta original està feta amb fruits vermells i meló, aquesta és una proposta de variació.
FONT: Descobrir cuina. Núm 72. Autora: Carme Ruscalleda


Llom a la crema de Cabrales (o roquefort)


Ingredients:

- 8 filets de llom de porc

- 100 g de formatge cabrales o roquefort

- 400 g de tomàquet fregit

- 3 cullerades de nata

- 2 cullerades de julivert picat

- Brandy

- Oli d'oliva

- Sal i pebre

Elaboració:

1. Aboqueu el tomàquet en una paella, afegiu el julivert i escalfeu a foc lent. Afegiu el formatge aixafat amb una forquilla i la nata i coeu tot junt, a foc molt lent i remenant contínuament amb una cullera de fusta, fins que la salsa es redueixi a la meitat.

2. Salpebreu la carn. Escalfeu unes cullerades d'oli en una paella, afegiu el llom i fregiu-lo a foc fort fins que estigui daurat.

3. Ruixeu els filets amb el brandy, enceneu i deixeu que es consumeixi la flama. Aparteu la paella del foc.

4. serviu els filets acabats de fer amb la salsa molt calenta.

FONT: Lecturas. Especial cocina. Núm. 51


Fusilli en salsa de sípia



Ingredients:


- 700 g de sípies netes amb les bosses de la tinta a part


- 2 cullerades d'oli d'oliva


- 1 ceba a rodanxes fines


- 200 ml de vi blanc sec


- 2 cullerades de concentrat de tomàquet


- 350 g de fusilli


- Julivert picat


- Sal i pebre


Elaboració


1. Talleu les sípies a tires. Escalfeu l'oli en una cassola, poseu-hi la ceba a foc lent. Aneu remenant, fins que s'estovi.


2. Afegiu les tires de sípia i sofregiu, a foc mitjà, fins que es daurin lleugerament.


3. Aboqueu el vi i coueu-lo fins que s'evapori.


4. Incorporeu el tomàquet, salpebreu i deixeu coure.


5. Coeu la pasta al dente amb una olla amb aigua i sal.


6. Aboqueu la tinta de sípia a la salsa i incorporeu el julivert, removeu.


7. Escórreu la pasta, barregeu-la amb la salsa i serviu-la calenta.




FONT: La cuchara de plata. Editorial Phaidon. Diversos autors