dissabte, 24 de novembre de 2007

Amanida de raïm i avellanes


Ingredients:

- Un grapat de grans de raïm verd

- Un grapat de grans de raïm negre

- 1 llimona

- 150 g de formatge manxego curat

- 1 poma verda

- 1 manat de canonges o de crèixems

Per a la vinagreta:

- 50 g d'avellanes torrades

- 4 cullerades d'oli

- 1 cullerada de vinagre de Xerès

- Sal

- Pebre

Elaboració:

1. Desgranar el raïm, rentar-lo amb aigua i escórrer. Reservar (es poden pelar si es prefereix)

2. Rentar la poma i secar-la. Treure'n el cor i les llavors i tallar-la a trossos petits. Ruixar els trossets amb suc de llimona perquè no s'oxidini reservar-los

3. Tallar el formatge a talls prims i després a tires.

4. Netejar els canonges amb aigua, escórrer i reservar.

5. Preparar la vinagreta d'avellanes, fer una emulsió amb el vinagre, la sal, el pebre i l'oli. A continuació, afegir les avellanes tallades per la meitat.

6. Col·locar en un plat per amanides els canonges, els raïms i la poma trossejada. Repartir per sobre les tires de formatge i amanir amb la vinagreta.

FONT: Lecturas Especial Cocina núm 52

1 comentari:

carme ha dit...

Aquesta amanida té molt bona pinta
aixi que pugui la faré