dissabte, 24 de novembre de 2007

Crema de gambes



Després de dos mesos sense penjar cap recepta, hi torno, disculpeu, només era una qüestió de mandra.


Ingredients:

- 800 g de gambes

- 1 ceba

- 2 tomàquets madurs

- 1 got de vi blanc

- 1 clau d'espècia

- 1 fulla de llorer

- safrà en pols

- julivert

- 3 cullerades soperes d'oli

- 1 bric petit de crema de llet

- sal i pebre

Elaboració:

1. Posem a bullir un litre d'aigua amb la ceba trossejada, el vi, el clau d'espècia i el llorer, durant 20 minuts

2. Mentrestant, coem les gambes en aigua durant 3 minuts i les pelem. En deixem 8 de senceres per decorar els palts. Triturem les altres amb el brou de ceba.

3. Sofregim els tomàquets madurs ratllats en una paella durant 15 minuts i els barregem amb la crema de gambes, el safrà i la crema de llet.

4. Ho coem tot durant 5 minuts més, ho remenem.

5. Servim la crema en 4 bols, amb les gambes que hem reservat i una branqueta de julivert.

NOTA: Tot i que estava bona a mi m'ha semblat que amb aquestes proporcions quedava massa clara. Si la torno a fer hi posaré menys aigua.

FONT: Programa de televisió de cuina de 8Tv