divendres, 10 d’agost del 2007

Fideus a la vietnamita


He fet algunes variacions, entre altres coses no tinc wok, però més o menys, me n'he sortit

Ingredients:

- 300 g de fideus xinesos

- 300 g de gambes pelades

- 2 grans d'all

- 300 g de vedella o de carn magra de porc

- 1 ceba

- 150 g de mongeta tendra

- 2 pastanagues

- 4 cullerades d'oli d'oliva

- 1 culleradeta de sucre

- 2 cullerades de salsa de soja

- 100 g de brots de soja

- 1 ceba tendra

- Sal

- Pebre

Elaboració

1. Posar els fideus en remull 5 minuts en aigua bullint. Retirar el cordó intestinal de les gambes.

2. Escalfar la meitat de l'oli en el wok a foc fort i sofregir l'all picat fi; afegir la carn tallada a tires i les gambes. Fregir 2 minuts i reservar.

3. Escalfar la resta de l'oli a foc mig. Sofregir la ceba pelada i tallada en juliana molt fina 3 minuts. Afegir les mongetes i les pastanagues, també tallades en juliana fina, i sofregir-les uns minuts més. Afegir la sal i el sucre, ruixar amb unes gotes d'aigua; tapar i continuar la cocció 10 minuts.

4. Afegir els fideus i la salsa de soja; barrejar bé i incorporar la carn, les gambes i els brots de soja. Escalfar tot remenant. Després afegir-hi la ceba tendra tallada en juliana fina. Servir
FONT:Revista Cocina mía. Núm. 91