dissabte, 18 d’abril del 2009

Tarta russa de pera i mató


hemc 32 - hojaldre
Aquesta és la meva participació a l'HEMC 32 d'aquest mes, la meva primera participació en aquesta celebració blocaire, però sent l'amfitriona la Gemma de la Cuina de casa no podia escaquejar-me.
Espero que us agradi.
Ingredients:
- Pasta de full
- 3 peres (jo amb dues ja he fet)
- 1 dl de nata
- 150 g de mató
- 70 g de sucre
- 2 ous
- 30 g d'ametlles picades a cubs
- 4 cullerades de rom.
Elaboració:
1. Torrar lleugerament les ametlles al forn. Extendre la pasta de full fins aconseguir un gruix de 2-3 mm, folrar el motlle ruixat amb aigua, punxar la pasta amb una forquilla i repartir les ametlles pel fons.
2. Pelar amb compte les peres, tallar-les per la meitat, extreure'n el cor, fer uns talls paral·lels en sentit longitudinal amb un ganivet ben esmolat i deixar-les unides per l'extrem, obrir-les una mica en forma de ventall i disposar-les a l'interior del motlle.
3. Batre lleugerament els ous en un bol, amb el sucre i la nata, afegir el rom i el mató, barrejar els ingredients amb una cullera de fusta, abocar la barreja sobre les peres i coure al forn a 180ºC, 30 minuts fins que la superfície tingui un color daurat.
FONT: Col·leccionable El placer de los postres. Editorial Planeta de Agostini.

10 comentaris:

Mercè ha dit...

Oh, Ester, aquesta tarta amb el mató i les peres ha de ser brutal!! Genial!! I que bé que t'ha quedat!! Molt bona recepta! :)
Petons!

Gemma ha dit...

Ester, ja saps que les receptes de postres que m'agraden més són les que porten fruita. I combinades amb el mató... sublims! Llàstima de no tenir foto del "corte", que segur que seria per clavar queixalada a la pantalla :)
Moltes gràcies per participar al HEMC!

Glòria ha dit...

La combinació de fruita i mató ha de quedar molt bona per farcir aquesta tarta de pasta de full. Una més per tenir en compte!.

Caminar sin gluten ha dit...

Tiene muy buena pinta esa combinación con la fruta, así que seguro que está rica, rica, rica.

Saludos,

Ana y Víctor.

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Ha d'estar molt bona aquesta tarta ja qu ela combinació de la pera i el mató és especial. Com diu la Gemma, llastima de no tenir la foto del tall. Salut!!!!

El cullerot Festuc ha dit...

Molt bona aportació Ester!!! Saps pq es diu russa??? el Mató no crec que se'n trobi per allà...jaja!!
Petunets,
Eva.

La cuina vermella ha dit...

Hola preciosa (acabo d'escriure un comentari i se m'ha esborrat...). En fi, et deia que la combinació que has cuinat és exquisida: mató, pera i la pasta fullada, a més, quina combinació de textures, el cruixent i la melositat del formatge i la fruita. Genial! un petó ben fort.

La cuina vermella ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
illetapitita ha dit...

Ostres doncs aquesta tarta té una pinta...
El mató amb les fruites queda moly bé i ha d'estar molt bona!
Una abraçada!

enric ha dit...

Tard -com sempre-, i completament d'acord amb la resta de comentaristes: la combinació de peres i mató és perfecte! L'enhorabona, Ester.