dissabte, 7 de març del 2009

Sopa de tomàquet


Ingredients:
- 3 tomàquets ben madurs
- 1 ceba gran
- 2 grans d'all
- 2 cullerades soperes d'oli
- sal i pebre
- 1 culleradeta de sucre
- 1 litre d'aigua o brou
- 1 copa de vi blanc
- 1 pessic de romaní o alguna altra herba que us agradi
Elaboració:
1. A l'olla on aneu a fer la sopa, poseu-hi l'oli i sofregiu els alls i la ceba, tallats ben finament. Quan estiguin rossos, afegiu-hi el vi i deixei-ho reduir durant cinc minuts. Seguidament hi podeu afegir els tomàquets ratllats, triturats o a daus, el brou, la sal, el pebre, el sucre i les herbes aromàtiques que preferiu. deixeu bullir la sopa, a foc lent.
2. Si la sopa us agrada més epessa, quan faltin cinc minuts per acabar-la de coure hi podeu afegir un grapat de fideuets de cabell d'àngel, o un grapat d'unes sobres d'arròs o de pasta, etc...

Nota: Jo la he passada pel túrmix després de deixar-la bullir una bona estona i l'he servida amb rossegons de pa.

FONT: A la cuina tot s'aprofita. Autora: Irene Gelpí. Editorial Columna

9 comentaris:

La cuina vermella ha dit...

Desconeixíem aquest llibre de la Irene Gelpí, ideal per aquests temps que corren. Petons Ester i gràcies per aquesta sopa tan reconfortant.

Gemma ha dit...

No he tastat mai una sopa com aquesta, però pels ingredients i la preparació, estic segura que m'agradaria. I amb uns fideuets, perfecte per a un sopar d'hivern ben calentó ;)

Glòria ha dit...

No he provat mai la sopa de tomàquet calentona, sempre l'he feta fresca per a l'estiu. Ho provaré. Què tal aquest llibre?. L'he vist però no el conec.

Fins aviat

Ester ha dit...

El llibre de la Irene Gelpí està força bé, almenys és el dels que a mi m'agraden, amb receptes senzilles però amb un toc d'originalitat. Us recomanao que la proveu, jo també preparo sopes de tom'aquet a l'estiu i per aquesta raó em vaig anmar a fer aquesta.
Una abraçada
Ester

Mercè ha dit...

Ester, quina sopeta més rebona!! No n'he tastat mai de tomata. Però ha de ser boníssima!!
Petons!

illetapitita ha dit...

Jo també en faig a l'estiu de fresqueta però mai n'he fet de calenta, l'haurem de provar abans no arribi la caloreta!

El cullerot Festuc ha dit...

És curiós, a l'estiu cada dia menjo gaspatxo pq m'encanta, però mai he he probar una sopa de tomàquet calenta...ha d'estar boníssima!!
Petunets,
Eva.

enric ha dit...

La meva sogra –in illo tempore- en feia una, de sopa de tomàquet, que li va ensenyar a fer, quan ella era molt jove, una senyora suïssa, i que, pel meu gust, tot i que era molt bona, era excessivament espessa -em sembla recordar que hi posava farina-, i el que passava és que amb un plat d’aquella sopa ja quedaves ben tip. Aquesta que ens proposes, en canvi, la veig perfecte per a un primer plat.

Anys i panys fa que no menjo una sopa de tomàquet calenta... Potser que ja va sent hora que hi torni, oi?

Unknown ha dit...

Sóc testimoni que aquesta sopa en qüestió val MOLT la pena tastar-la. Si tots heu provat la sopa de tomata freda, calenta no sols us agradarà sinó que us entusiasmarà.

De ben segur que la ma de la cuinera també fa molt però tot i amb això jo provaré de fer-la aquesta cap de setmana, a veure si s'assembla a la sopa fantàstica de l'Ester.