dissabte, 11 d’octubre del 2008

Lluç a la basca


Ingredients:
- 8 talls de lluç
- 1 ceba mitjana
- 50 ml de vi blanc sec
- 1 cullerada de farina
- 150 g de cloïses o de rossellones
- 3 grans d'all
- 8 espàrrecs blancs
- Julivert
- Oli
- Pebre mòlt
Elaboració:
1. Es posa a coure la ceba, tallada ben fina, en una cassola de fang am l'oli i es deixa coure a foc lent fins que comenci a rossejar.
2. Arribat aquest punt, s'hi afegeix la farina, es remena una mica perquè es barregi bé i s'hi posa el vi; es redueix una mica i ja s'hi poden afegir els alls i el julivert picats, 100 ml d'aigua calenta o del suc de la cocció dels espàrrecs i els talls de lluç salats.
3. Es tapa la cassola i es posa a coure al forn, prèviament escalfat, durant 15 minuts.
4. S'han de coure els espàrrecs, encara que poden ser de llauna.
5. Quan faci 15 minuts que s'hagi posat a coure el lluç, es retira del forn i, després de col·locar-hi les cloïses i els espàrrecs, es tona a tapar la cassola i es deixa uns 5 mints més al forn.
FONT: Aprendre de cuinar. Eumo Editorial. Autora: Assumpta Miralpeix

2 comentaris:

Pebbles ha dit...

Aquest plat m'agrada molt, encara que fa anys, i no vull ser exagerada, que no l'he fet. Serà hora de tornar a fer-ho.
Té molt bona pinta.
Petonets!!

Eva

Ester ha dit...

Jo també feia molt temps que no el menjava i em va agradar molt, també a la Lara, la meva filla, i això hi diu molt.
Ester