dissabte, 11 d’octubre del 2008
Gateau basque
Ingredients:
- 240 g de sucre
- 270 g de farina
- 200 g de mantega
- 1 cullerada de rom
- Suc de mitja taronja
- 2 cullleradetes de llevat en pols
- 3 ous + 1
Per la crema pastissera:
- 1/4 de litre de llet
- 6 rovells d'ou
- 125 g de sucre
- 1 branca de vainilla
- 50 g de farina.
Elaboració:
1. Posar a bullir la llet de la crema pastissera amb la vainilla. Enretirar del foc, tapar i deixar infusionar. Batre els rovells amb le sucre, incorporar la farina tamissada i barrejar. Afegir la llet calenta, remoure amb una cullera de fusta i tornar a escalfar durant fins que s'espessi.. Enretirar i deixar refredar.
2. Barrejar la farina amb el llevat en pols i el sucre. Afegir la cullerada de rom, el suc de taronja, la mantega estovada i els tres ous batuts. Amassar fins obtenir una crema consistent. Prescalfar el forn a 200ºC.
3.Untar amb mantega un motlle desmontable d'uns 22 cm de diàmetre i extendre la meitat de la massa anterior. Cobrir amb la crema pastissera i acabar de reomplir amb la resta de la massa. Pintar amb ou batut i coure al forn a 200ºC uns 40 minuts.
FONT: Lecturas Especial Cocina. Núm. 55
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
7 comentaris:
M'agrada molt el gateau basque. Aquest veig que té rom i taronja. Així no l'he fet mai. Ho provaré.
Per cert, m'agrada molt la vaixella que has fet servir!
Fins aviat
Mmmm, boníssim segur, quin tall més maco!
A mi també m'agrada molt el gateau basc... deliciós!
Ara mateix me'n prendria un tallet per esmorzar...
Deliciós!!!!
L'hauré de provar amb aquesta nova recepte...
Jo no he probat mai el gateau basc...xo fa una pinta que no m'importaria res menjar-me ara aquest tall...;)
Petunets,
Eva.
Si que te bona pinta, i per berenar ummmm, no l'he probat mai, i el possaré a la llista de pendents.
Petons,
Eva
Jo no l'havia tastat mai i m'ha agradat força, els pastissos amb crema em solen agradar bastant.
Els que no l'heu fet mai n itastat us animo a fer-lo
Un petó a tots i a totes
Publica un comentari a l'entrada