dissabte, 11 d’octubre del 2008
Albergínies farcides de calamars a l'estil de la Rosa
Ingredients:
- 800 g de calamars
- 400 de gambes pelades
- 4 albergínies
- 1 gra d'all
- 3 cebes mitjanes
- 1 tomàquet madur ratllat
- 1 tira de bacó
- 1 filet d'anxova
- sal, oli, llet, farina, pebre i formatge de cabra.
Elaboració:
1. Un cop treta la tija de les albergínies, esbandiu-les i partiu-les pel mig, tot al llarg. Poseu al foc una cassola gran plena d'aigua i amb un bon grapat de sal. Feu-hi bullir les albergínies uns 10 o 15 minuts., escorreu-les i deixeu-les refredar. Un cop fredes, buideu-les amb una cullereta i guardeu-ne una part.
2. En una paella amb oli daureu els calamars, nets i trossejats, i afegiu la ceba a làmines, l'all i el bacó, l'anxova, també tallada a trossets, un péssic de sal i un altre de pebre mòlt.
3. Quan la ceba sigui ben confitada, afegiu les gambes, el tomàquet ratllat i la part que heu reservat de les albergínies; tot plegat ha de coure de 10 a 15 minuts, fins que el suc s'hagi reduït.
4. Reserveu algunes gambes i algun tros de calamar. Piqueu el farciment i torneu-lo a passar per la paella amb una cullerada de farina i un raig de llet fins que quedi ben lligat. Deixeu-ho refredar i, un cop fred, ompliu les albergínies amb aquest farcit.
5. Decoreu amb les gambes i els calamars que heu reservat. Col·loqueu al damunt el formatge de cabra i gratineu.
FONT: Del mercat a la taula. Diputació de Barcelona. Autora: Rosa Canal
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
4 comentaris:
Vet aquí un llibre que tinc pendent de mirar-me a fons. Aquesta recepta d'albergínies farcides em sembla, simplement, sensacional.
Aquest llibre també el tinc, quan me'l van regalar li vaig fer una ullada i te receptes molt bones.
Aquesta és una. Un bon plat.
Petonets
Eva
Aquesta és la primera recepta que faig d'aquest llibre, però igual que vosaltres trobo que es pot aprofitar força.
Una abraçada
Ester
M'encanta l'albergínia!!!
I aquestes fan una pinta increíble.
Gràcies per fer-nos disfrutar!
Un petonet.
Publica un comentari a l'entrada