dissabte, 13 de setembre de 2008

Tartar de tomàquet, feta i alvocat


Després d'una pausa torno a publicar receptes, he cuinat, però necessitava desconnectar de tot i també del blog. Espero anar afegint-hi receptes de tant en tant.

Ingredients:
- 4 tomàquets madurs
- 1/2 alvocat
- 100 g de formatge feta
- 1 ceba tendra
- El suc de 2 llimones
- Herbes aromàtiques: julivert, menta, alfàbrega...
- 1 cullerada d'oli d'oliva
- Pebre
- Sal.
Elaboració:
1. Practicar un tall en creu a la base dels tomàquets i escaldar-los durant 2 minuts en una cassola amb aigua bullint. Refrescar-los sota l'aixeta, treure'n les llavors i tallar-los a dauets.. Deixar-los escórrer en un escorredor.
2. Enretirar la polpa de l'alvocat amb una cullera, tallar-la a dauets i deixar-los marinar amb el suc de llimona.
3. Tallar el formatge feta a daus. Pelar i picar finament la ceba tendra amb un ganivet. Tallar les herbes aromàtiques i secar-les amb paper absorbent de cuina. Triar les fulles i picar-les finament.
4. Barrejar tots els ingredients en un bol i afegir les herbes picades. Amanir amb l'oli i amb la sal i el pebre. Barrejar.
5. Repartir el tartar en culleres o en barquetes d'endívia i servir ben fred.
FONT: Lecturas Especial Cocina. Núm. 54

3 comentaris:

gemma ha dit...

Espero que t'hagi anat bé la desconnexió i... benvinguda de nou!

La cuina vermella ha dit...

Ja era hora!!! t'hem trobat a faltar! veiem que has tornat amb molta força, eh?! Fins aviat!

Vanesuky ha dit...

Fas unes presentacions que em xiflen!!
Gràcies maca!