dimarts, 15 de juliol del 2008

Gelat de xocolata i taronja


Ingredients:
- 150 g de xocolata amarga
- 6 rovells s'ou
- 75 g de sucre
- 200 ml de llet
- 300 ml de nata per a muntar
- Pell de taronja ratllada.
Elaboració:
1. Piqueu en trossos petits la xocolata.
2. En un bol bateu els rovells amb el sucre fins que es tornin pàl·lids.
3. A foc mig, escalfeu la llet i la nata en un cassó fins que arribi gairebé a bullir. Afegiu el sucre i els rovells i bateu mentrestant.
4. Torneu la barreja al foc i anau remenant fins que es torni espessa. Podeu comprovar-ne la consistència si a l'introduir una cullera de fusta i a continuació hi passeu el dit sobre el revers, hi queda una marca definida.
5. Enretireu i afegiu la xocolata trossejada.
6. Remenu fins que la xocolata es fongui del tot. Deixeu-ho refredar.
7. afegiu la pell de la taronja.
8. Introduïu a la geladora i seguiu-ne les instruccions
FONT:El libro de los helados y sorbetes. Autora: Vicki Smallwood. Editorial: Bonvivant

7 comentaris:

Gemma ha dit...

Je je je, m'encanta la foto! És ben bé com si la "sombrilla" de paper fes ombra al gelat, igual que si estigués a la platja!
Ara em menjaria de gust una terrineta d'aquest gelat...

xaro ha dit...

Caram Ester, avui estas superactiva!!!!

M'encanta la xocolata amarga amb taronja, i tot i que encara no tinc geladora intentaré fer-lo.

Una abraçada

Xaro

Glòria ha dit...

Molt bona la combinació de xocolata i taronja. Jo, com la Xaro, no tinc geladora, però repassaré els consells de la Gemma per fer-lo a mà. Quin pecat!

Fins aviat

Pebbles ha dit...

Ens has posat un gelat, amb una pinta boníssima, i només de veure'ls entren unes ganes enormes de menjar-lo. Jo no l'he provat mai amb taronja, encara que diuent que es molt bó.

Petonets

La cuina vermella ha dit...

Reina! però que bo! tu i la Lara esteu que us supereu! mare meva, quina delicia!

Ester ha dit...

Aquest gelat ja m'ha agradat més com m'ha sortit, al d'avellana se li notaven massa els trossets i era antipàtic de menjar, i a m´s a més auqest porta nata i l'altre només portava llet.
Gemma, això de l'ombra, casualitat, m'alegro que t'hagi agradat.
Xaro, no he fet totes les receptes avui, les vaig fer el cap de setmana que és quan tinc més temps i avui les he penjades.
Glòria i Pebbles, a mí, la combinació xocolata-taronja m'encanta.
No us amoïneu si no teniu geladora, el podeu fer igual, segur que us surt molt bo. Seguiu els consells de la Gemma.
Petonets
Ester

El cullerot Festuc ha dit...

Ufff...aquest volaria a casa meva!!! I amb aquesta calor...encara més!!!
Petunets,
Eva