divendres, 25 de juliol del 2008

Gelat de xocolata i plàtan


Tot i que la recepta original és amb xocolata blanca, jo l'he canviada per xocolata negra.
Ingredients:
- 400 g de xocolata negra
- 300 ml de llet
- 2 plàtans madurs
- 1 cullerada gran de suc de llimona
- 200 g de mascarpone
Elaboració:
1.Trossegeu la xocolata. Poseu a escalfar la llet fins que bulli. Enretireu-la del foc i afegiu-hi la xocolata. Removeu fins que estigui fosa. Deixeu refredar.
2. Un cop freda la barreja, aixafeu els plàtans amb el suc de llimona i afegiu-los al Mascarpone, remeneu de manera que no es formin grumolls.
3. Finalment, afegiu la barreja de xocolata, remeneu bé fins que es barregin.
4. Introduïu a la geladora per tal d'elaborar el gelat.
FONT: El libro de los helados y sorbetes. Autora: Vicki Smallwood. Editorial Bonvivant

2 comentaris:

enric ha dit...

Tinc una geladora a casa que des de que els meus dos fills han marxat no he utilitzat, ja que a l'únic que li agraden els gelats (i molt, eh?) és a mi. Veient i imaginant el contrast de la xocolata amb el plàtan (jo també utilitzaria la xocolata negra), em fan venir ganes de tornar a "engegar" la geladora.

La cuina vermella ha dit...

Lara, cuinereta!!! que bé que cuines i quines postres més bones fas! A veure quan ens convides a fer un gelat, eh?!
Enric, si no vols la teva geladera, aquí n'hi ha dos que te l'adoptarien!
Petons ben forts!