diumenge, 22 de juny del 2008

Salmorejo


Ara que ha vingut la calor de cop, va molt bé prendre alguna cosa fresqueta, com aquesta sopa de tomàquet freda, torbo que és una bona alternativa pels qui no ens agrada el gspatxo perquè no ens agrada el cogombre.
Ingredients:
- 3 llesques de pa del dia abans
- 1 got d'oli d'oliva verge extra (jo n'hi poso menys)
- 3/4 de Kg de tomàquets madurs de branca
- 1 culleradeta de vinagre de Xerès
- 1 gra d'all
- Sal
Elaboració
1. Treu la molla del pa, remulla-la amb aigua i escórre-la
2. En una bol, posa els tomàquets trossejats sense pell i sense pepites, el gra d'all pelat i picat, la molla de pa i el vinagre.
3. Bat i , poc a poc, afegeix l'oli fins aconseguir una barreja homogènea.
4. Passa la barreja al passapurés. Afegeix aigua freda fins trobar la textura desitjada. Rectifica de sal.
Es pot servir amb trossets d'ou dur per sobre i taquets de pernil.
FONT: Canal Cocina. Recetas para todos. Editorial Plaza y Janés

3 comentaris:

enric ha dit...

Jo el faig exactament igual, amb l'afegit que l'hi poso una ceba tendra, i és que amb el cogombre no hi puc! (Em molesta fins i tot l'olor!!!)

Ester ha dit...

Enric,
estem d'acord amb el cogombre, jo no puc menjar-me un tros d'enciam que hai tocat el cogombre
Gràcies
Ester

Vanesuky ha dit...

Mira que sempre l'he busacada i mai m'agradava com un feien, pero aquesta teva te molt bona pinta i sembla ben facileta!!
Gràcies.