L'atre dia vaig anar a la llibreria Saltamartí de Badalona a comprar-me el llibre "Cuina mediterrània" d'en David Lienas, després d'assistir a la seva classe m'hi vaig sentir obligada. Tot safardejant per la llibreria vaig descobrir un altre llibre "El libro de oro del chocolate" i no m'hi vaig poder resistir, un altre més cap a la cistella. Vaig pensar que era el meu llibre de Sant Jordi d'enguany. Aquests darrers dies l'he estat fullejant i hi ha "ple de receptes" (com diem a Badalona), que em fan el pes. De moment m'he atrevit amb aquest Brownie al plàtan.
Ingredients:
- 225 g de farina blanca
- 2 plàtans madurs (jo n'hi he posat tres perquè estaven tan madurs que he pensat que millor aprofitar-los per aquesta recepta).
- 20 g de cacau amarg
- 1 culleradeta de llevat en pols
- 180 g de xocolata fondant
- 180 g de mantega
- 250 g de sucre moreno
- 100 g de nous del Brasil (no les he posades)
- 3 ous
- 2 cullerades de sucre llustre
- Sal
Elaboració:
1. Escalfar el forn a 170ºC
2. Forrar un motlle rectangular de 28 x 18 cm (aproximadament) amb paper d'anar al forn.
3. Tamissar la farina, el cacau, el llevat i una mica de sal en un bol.
4. En un cassó, fondre la xocolata a trossos, la mantega i el sucre moreno, al bany Maria.
5. Enretirar el cassó del foc i afegir-hi les nous trossejades, els ous batuts i els plàtans aixafats.
6. Incorporar els ingredients secs i abocar uniformement en el motlle preparat.
7. Coure al forn durant 25-35 minuts o fons que estigui consistent al tacte.
8 Deixar-lo referdar completament en el motlle, enpolsimar amb el sucre llustre i tallar-lo a quadrats regulars.
FONT: El libro de oro del chocolate. Editorial Robinbook
2 comentaris:
Els llibres de cuina són un vici :)
I aquest brownie té una pinta... ja estic esperant les altres receptes que faràs d'aquest llibre d'or de la xocolata. Mmmmm!
tenen molt bona pinta, tant el brownie com el llibre!
Publica un comentari a l'entrada