Una altra de la Mireia, aquest cop un bacallà. Com sempre, amb les seves receptes, un bon resultat sense gaire complicacions.
Aquest cop, sense foto.
Ingredients:
- 4 racions de lloms de bacallà ja dessalats
- 2 patates
- Oli d'oliva
- Farina
Per al romesco:
- 6 a 8 grans d'all
- 2 nyores
- 1 grapat d'ametlles crues
- 1 grapat d'avellanes torrades
- 100 ml de vi blanc o aigua
- Oli d'oliva
- Julivert fresc
- Sal
Elaboració:
1. Obriu les nyores i traieu-los les llavors. en un recipient petit amb aigua calenta deixeu-les en remull.
2. Enfarineu els talls de bacallà, que ja han d'estar dessalats.
3. Escalfeu força oli en una paella, i quan sigui ben, ben calent, fregiu-hi els lloms de bacallà.
4. Reserveu-los en un plat sobre un tros de paper de cuina.
5. Peleu els alls i talleu-los per la meitat.
6. Amb una cullereta rasqueu la polpa de les nyores i reserveu-la en un platet.
7. En una cassola baixa, escalfeu 8 cullerardes d'oli d'haver fregit el bacallà i daureu-hi, a foc molt suau, els alls, procurant que quedin tendres i ben daurats, però no cremats. Enretireu-los i reserveu-los dins el got de la batedora elèctrica.
8. En el mateix oli daureu les ametlles i reserveu-les amb els alls
9. Ara passeu la polpa de les nyores per l'oli de la cassola només uns instants i deixeu-la en el got de la batedora elèctrica.
10. Afegiu-hi la resta dels ingredients del romesco, i tritureu-ho tot fins que aconseguiu una crema fina.
11. Peleu les patates, talleu-les en daus d'uns 2 centímetres i fregiu-les amb l'oli d'haver fregit el bacallà.
12. Aboqueu el romesco a la cassola, junt amb els talls de bacallà i les patates. Deixeiu-ho coure tot plegat uns 5 minuts i , si veieu que la salsa està massa espessa, afegiu-hi una mica d'aigua. Tasteu-la i rectifiqueu de sal si clagués.
FONT: La cuina salvavides. Mireia Carbó
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada