dimarts, 25 de desembre del 2007

Guisadet de bacallà amb romesco


Una altra de la Mireia, aquest cop un bacallà. Com sempre, amb les seves receptes, un bon resultat sense gaire complicacions.
Aquest cop, sense foto.
Ingredients:
- 4 racions de lloms de bacallà ja dessalats
- 2 patates
- Oli d'oliva
- Farina
Per al romesco:
- 6 a 8 grans d'all
- 2 nyores
- 1 grapat d'ametlles crues
- 1 grapat d'avellanes torrades
- 100 ml de vi blanc o aigua
- Oli d'oliva
- Julivert fresc
- Sal
Elaboració:
1. Obriu les nyores i traieu-los les llavors. en un recipient petit amb aigua calenta deixeu-les en remull.
2. Enfarineu els talls de bacallà, que ja han d'estar dessalats.
3. Escalfeu força oli en una paella, i quan sigui ben, ben calent, fregiu-hi els lloms de bacallà.
4. Reserveu-los en un plat sobre un tros de paper de cuina.
5. Peleu els alls i talleu-los per la meitat.
6. Amb una cullereta rasqueu la polpa de les nyores i reserveu-la en un platet.
7. En una cassola baixa, escalfeu 8 cullerardes d'oli d'haver fregit el bacallà i daureu-hi, a foc molt suau, els alls, procurant que quedin tendres i ben daurats, però no cremats. Enretireu-los i reserveu-los dins el got de la batedora elèctrica.
8. En el mateix oli daureu les ametlles i reserveu-les amb els alls
9. Ara passeu la polpa de les nyores per l'oli de la cassola només uns instants i deixeu-la en el got de la batedora elèctrica.
10. Afegiu-hi la resta dels ingredients del romesco, i tritureu-ho tot fins que aconseguiu una crema fina.
11. Peleu les patates, talleu-les en daus d'uns 2 centímetres i fregiu-les amb l'oli d'haver fregit el bacallà.
12. Aboqueu el romesco a la cassola, junt amb els talls de bacallà i les patates. Deixeiu-ho coure tot plegat uns 5 minuts i , si veieu que la salsa està massa espessa, afegiu-hi una mica d'aigua. Tasteu-la i rectifiqueu de sal si clagués.
FONT: La cuina salvavides. Mireia Carbó