dilluns, 31 de desembre de 2007

Cassola de fideus amb verduretes de l'hort


Una altra del nou llibre de la Mireia Carbó


Ingredients

- 300 g de fideus fins o gruixuts

- 1/2 pebrot vermell

- 1 pebrot verd

- 1 carabassó petit

- 1 pastanaga

- 1 ceba petita

- 2 carxofes

- 1 gra d'all

- 2 tomàquets madurs

- 1 l d'aigua o brou de verdures suau

- Oli d'oliva

- Sal

Elaboració

1. Netegeu les carxofes, traieu-ne les fulles externes i talleu-ne les puntes, dem anera que només us quedin els cors, que tallareu en grills fins.

2. Ratlleu els tomàquets.

3. Peleu i netejeu la resta de les verdures i talleu-les en daus ben menuts.

4. En una olla aneu escalfant l'aigua o el brou amb un pessic de sal

5. En una casola de fang o en una paella arrosssera, escalfeu un raig d'oli d'oliva generós. Saltegeu-hi les carxofes duant 2 minuts i retireu-les. Reserveu-les en un plat.

6. En el mateix oli, afegiu-hi les verdures tallades en dauets i coeu-les 1 minut.

7. Incorporeu el tomàquet i coeu-lo fins que quedi ben confitat. Com una melmelada.

8. Afegiu-hi els fideus, l'aigua, les carxofes, i deixeu-ho coure fins que els fideus estiguin al punt.

9. Serviu-ho ràpidament. Ho podeu acamopanyar amb un all i oli.

FONT: La cuina salvavides. Mireia Carbó