dissabte, 17 de maig del 2008

Canelons de mascarpone i dues xocolates


Aquests canelons els he fet per petició de la Gemma Clofent de La cuina de casa.
Ingredients:
- 40 g de mantega
- 40 g de farina
- 40 g de sucre
- 10 ml de glucosa
Per al farcit:
- 30 g de xocolata blanca
- 30 g de xocolata negra
- 90 g de formatge Mascarpone
- Una mica de licor
Elaboració:
1. Preescalfa el forn i prepara una placa forrada amb paper de cuina (jo he fet servir la silkpad)
2. Fon en un cassó la mantega juntament amb el sucre i la glucosa. Enretira del foc i afegeix-li la farina tamissada, barreja bé.
3. Disposa sobre la placa del forn la pasta en muntanyetes separades entre sí i forneja-les entre 8 i 10 minuts (fins que estiguin daurades).
4. Quan treguis les galetes del forn, enrotlla-les deseguida amb l'ajut d'un corró o d'un pal de cullera de fusta i deixa que es refredin. Fes aquest pas ràpid, abans de què la massa s'endureixi; en aquest cas torna a introduir-les un moment en el forn i s'estovaran el suficient per tornar-les a moldejar.
5. Mentre els canelons es refreden, prepara les cremes.
6. Fon les xocolates per separat i afegeix-hi a cadascuna la meitat del formatge Mascarpone que hauràs batut prèviament i el licor. Barreja bé. Col·loca cada crema en una màniga pastissera i farceix els cilindres.
FONT: Pasión por el chocolate. Autora: Adriana Ortemberg. Editorial: Océano Ámbar

dilluns, 12 de maig del 2008

Pastís de pinya i xocolata

Ingredients:
- 150 g de farina blanca
- 250 g de pinya
- 75 g de cacau amarg
- 1 culleradeta de canyella en pols
- 1 culleradeta de llevat en pols
- 180 g de mantega
- 300 g de sucre
- 1 culleradeta d'essència de vainilla
- 3 ous
- 30 g de nous
- Sal
Glassa de xocolata:
- 115 g de cacau amarg
- 90 g de mantega
- 500 de sucre llustre
- 150 ml de llet
Elaboració:
1. Prescalfar el forn a 180ºC.
2. Forrar un motlle amb paper d'anar al forn.
3. Barrejar la farina, el cacau, el llevat, la canyella i un pessic de sal.
4. Muntar la mantega amb el sucre i l'essència de vainilla fins obtenir una crema.
5. Afegir-hi els ous d'un en un.
6. Incorporar gradualment el compost de farina. Afegir-hi les nous triturades i la pinya trossejada.
7. Abocar la barreja en un motlle i coure al forn de 35-45 minuts.
8. Deixar refredar en el motlle.
9. Preparar la glassa de xocolata:
- Posar la mantega en un bol i treballar-la amb la batedora elètrica fins obtenir una crema lleugera i escumosa.
- Tamissar el sucre llustre i afegir-ho gradualment a la mantega amb la batedora a baixa velocitat.
- Incorporar el cacau tamissat amb la batedora a baixa velocitat i després abocar-hi gradualment la llet.
- Un cop estiguin tots els ingredients, pujar la velocitat de la batedora al màxim i treballar durnat 3o segons.
- La glassa ha de ser de color fos i fàcil d'untar.
10. Cobrir el pastís amb la glassa

FONT: El libro de oro del chocolate. Editorial: Bonvivant

dimecres, 7 de maig del 2008

Pastís de poma de l'àvia Remei


Aquest cop un pastís de poma endimoniat, per celebrar les festes de maig de Badalona
Ingredients:
- 4 0 6 pomes
- 6 ous
- 1 iogurt natural
- 175 g de sucre (o dues mesures de iogurt)
- 200 g de farina (o tres mesures de iougurt)
- 1 sobre de llevat
- Raspadura de llimona
- Suc de llimona
- Mantega
Preparació
1. Per començar batem els rovells d'ous juntament amb el sucre, el iogurt, la farina i les clares a punt de neu.
2. Ho barregem tot i li afegim el sobre de llevat. Deixem reposar la barreja, procurant tapar-la amb un drap.
3. Mentrestant pelem les pomes i les tallem a trossos en forma de mitja lluna tan primes com sigui possible. Per sobre dels talls de poma hi aboquem el suc de llimona perquè no ennegreixin.
4. Prenem un motllo rodó, d'uns 24 cm de diàmetre i que sigui una mica alt, així el pastís tindrà més gruix.
5. Posem capes de pasta i capes de poma alternativament. Finalment a sobre posem una mica de mantega i de sucre. (Jo no n'hi he posat, perquè altres vegades que l'he fet se m'ha cuit massa de sobre)
6. Procurem tenir el forn ben calent i llavors hi posem el pastís durant 25-30 minuts.
7. Després li baixem la potència i el deixem al forn fins que estigui cuit ( aproximadament, una hora en total ).
FONT: La cuina de l'àvia Remei. Autora: Remei Ribas. Cossetània edicions